Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε νέα αυστηρά μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας ενόψει της περιόδου του Πάσχα, που ισχύουν από σήμερα μέχρι και τις 27 Απριλίου.

Συγκεκριμένα, η Ελληνική Αστυνομία από σήμερα στις 18:00 έχει στήσει σημεία ελέγχου, μεταξύ άλλων, σε εθνικές οδούς, σε παραδρόμους και σε επαρχιακούς δρόμους και θα διεξάγει εντατικούς ελέγχους όλο το 24ωρο.

Συγκεκριμένα, στα διόδια σε όλη την επικράτεια και σε όλες τις διαδρομές που αφορούν σε εθνικές οδούς και τους παράδρομους τους, σε εθνικούς περιφερειακούς δρόμους και σε συνδετήριους δρόμους από και προς τα αστικά κέντρα, η Ελληνική Αστυνομία εγκαθιστά σημεία ελέγχου των μετακινήσεων όλων των ιδιωτικής χρήσεως οχημάτων, αλλά και κάθε οχήματος.

Επίσης το Λιμενικό Σώμα θα διεξάγει αντίστοιχους ελέγχους σε όλους τους πορθμειακούς σταθμούς.

Όπως ανακοινώθηκε, επιτρέπεται η μετακίνηση μόνο των μόνιμων κατοίκων στον τόπο διαμονής του, οι οποίοι, όμως δεν θα έχουν δυνατότητα επιστροφής. Στα ΚΤΕΛ, αεροδρόμια και στα λιμάνια θα επιτρέπεται μόνο η μετακίνηση των μόνιμων κατοίκων.

Από τα μέτρα εξαιρούνται τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό (μεταξύ άλλων). Αλλά και αυτές οι κατηγορίες, θα πρέπει να μετακινούνται μόνο για λόγους εργασίας, έχοντας μαζί τους φύλλο πορείας ή κάποιο αποδεικτικό που να δείχνει ότι μεταβαίνουν στην εργασία τους.

Παράλληλα, ο υφυπουργός γνωστοποίησε πως σε περίπτωση που εντοπιστεί κάποιος ο οποίος μετακινείται για λόγους αναψυχής, τότε το χρηματικό πρόστιμο που θα του επιβληθεί θα είναι το διπλάσιο, δηλαδή 300 ευρώ, ενώ θα αφαιρούνται οι πινακίδες κυκλοφορίας του οχήματος για 60 ημέρες και θα πρέπει να επιστρέψει εκεί από όπου ξεκίνησε.