Η Honda Ευρώπης ανακοίνωσε ότι επεκτείνει τη συνεργασία της με την SNAM (Societe Nouvelle d’Affinage des Metaux) για την ανακύκλωση μπαταριών, ώστε να προωθήσει τη βιώσιμη χρηστικότητα των μπαταριών που βρίσκονται στο τέλος του κύκλου ζωής τους.

Με βάσει την πανευρωπαϊκή πρωτοβουλία της ιαπωνικής εταιρίας, η γαλλική SNAM συλλέγει και ανακυκλώνει τις μπαταρίες από τον αυξανόμενο αριθμό υβριδικών και ηλεκτρικών οχημάτων της Honda που κυκλοφορούν στους δρόμους. Έπειτα, η εταιρία είτε θα προετοιμάζει τις μπαταρίες για μια “δεύτερη ζωή” με την χρησιμοποίηση τους για αποθήκευση ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές, είτε θα εξάγει τα πολύτιμα υλικά (κοβάλτιο, λίθιο κλπ) αυτών για ανακύκλωση, εάν οι μπαταρίες δεν είναι κατάλληλες για τον πρώτο σκοπό.

Η Honda και η SNAM συνεργάζονται από το 2013, με την επέκταση της συμφωνίας να αναφέρει ότι η SNAM θα συλλέγει μπαταρίες ιόντων λιθίου (Li-ion) και νικελίου υδριδίου μετάλλου (NiMH) από ολόκληρο το δίκτυο των αντιπροσώπων της Honda σε 22 χώρες της Ευρώπης, μεταξύ αυτών και της Ελλάδας.