Η πανδημία του νέου κορωνοϊού (SARS-CoV-2) ανάγκασε την Ford να αναβάλει την παρουσίαση των Bronco και Bronco Sport, ενώ υποχρέωσε την εταιρία με το Μπλε Οβάλ να καθυστερήσει κατά δύο μήνες και την έναρξη παραγωγής του Bronco Sport.

Το νέο Bronco ήταν προγραμματισμένο να παρουσιαστεί στις 17 Μαρτίου, ώστε να κάνει το ντεμπούτο του στην έκθεση της Νέας Υόρκης, αλλά αυτή αναβλήθηκε. Επιπλέον, η έναρξη της κατασκευής του στο εργοστάσιο της Ford στη πόλη Hermosillo του Μεξικό είχε οριστεί για τις 13 Ιουλίου, αλλά λόγω της πανδημίας, το μοντέλο θα ξεκινήσει να κατασκευάζεται από τις 7 Σεπτεμβρίου.

Όταν αναβλήθηκε η παρουσίαση του μοντέλου, διέρρευσαν φήμες ότι τελικά τα επίσημα αποκαλυπτήρια του θα γίνουν μέσα στο καλοκαίρι. Σημερινή, όμως, δήλωση εκπροσώπου της Ford δήλωσε ότι το παγκόσμιο ντεμπούτο του νέου Bronco θα γίνει μέσα στην άνοιξη, ήτοι θα παρουσιαστεί -το αργότερο- μέσα στις επόμενες 6 εβδομάδες.

Το μοντέλο θα προσφέρεται σε δίπορτη και τετράπορτη έκδοση και αντλεί ρετρό στοιχεία από το Bronco πρώτης γενιάς, διαθέτοντας ορθογώνια μάσκα και στρόγγυλους προβολείς. Το νέο Bronco θα διαθέτει αφαιρούμενο hardtop και αφαιρούμενες πόρτες και βασίζεται σε ένα body-on-frame πλαίσιο. Μηχανικά φορά τον V6 2,7-λίτρων EcoBoost κινητήρα, προερχόμενος από το Fusion Sport, απόδοσης 325 ίππων, ενώ στις σκέψεις της Μπλε Οβάλ εταιρίας βρίσκεται και μια υβριδική έκδοση.