Η Volkswagen θέλει να εφαρμοστεί το μέτρο της απόσυρσης σε όλη την Ευρώπη για να σωθεί η αγορά αυτοκινήτων

Σχετικά άρθρα

Με τις πωλήσεις νέων αυτοκινήτων να υποχώρησαν στην Ευρώπη κατά 55,1% τον Μάρτιο λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, η Volkswagen προτείνει να εφαρμοστεί το μέτρο της απόσυρσης σε όλη την Ευρώπη, προκειμένου να αυξηθούν οι πωλήσεις.

Σε συνέντευξή του στους Financial Times, ο COO της Volkswagen, Ralf Brandstatter (ο δεξιά στη κεντρική φωτογραφία) είπε πως η EE πρέπει να “αναλάβει μια ισχυρή και συντονισμένη δράση”, με την γερμανική εταιρία να θεωρεί πως το μέτρο της απόσυρσης θα πρέπει να εξεταστεί σοβαρά από την Ευρωπαϊκή Ένωση, προκειμένου να αυξηθούν οι πωλήσεις νέων αυτοκινήτων μετά την κρίση.

Η ιδέα της Volkswagen είναι απλή. Όταν κάποιος θέλει να αγοράσει ένα νέο ή μεταχειρισμένο αυτοκίνητο, θα πηγαίνει το παλιό του, ρυπογόνο αυτοκίνητο στον έμπορο και αυτός θα του το αγοράζει σε μια τιμή που θα κυμαίνεται από μερικές εκατοντάδες έως μερικές χιλιάδες ευρώ, ανάλογα το μοντέλο, προκειμένου στη συνέχεια ο ιδιοκτήτης να αγοράζει ένα νέο, φιλικότερο προς το περιβάλλον αυτοκίνητο. Η Volkswagen πιστεύει πως το μέτρο θα τονώσει την οικονομία, ενώ θα βελτιώσει και την ποιότητα της ατμόσφαιρας.

Δεν είναι μόνο η Volkswagen που έχει ζητήσει την εφαρμογή του συγκεκριμένου μέτρου. Η Audi, η BMW και αρκετοί Γερμανοί πολιτικοί έχουν ζητήσει να ισχύσει ένα αντίστοιχο μέτρο απόσυρσης στη Γερμανία, με την Volkswagen να προχωρά ένα βήμα παραπέρα και να θέλει το μέτρο να ισχύσει σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Το αν θα ισχύσει κάτι τέτοιο ή όχι, είναι κάτι που θα το ανακοινώσει η ΕΕ, αλλά για την ώρα δεν υπάρχει καμία επίσημη ενημέρωση επ’αυτού.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...