Η Apple πατεντάρει “έξυπνα” παράθυρα αυτοκινήτων

Σχετικά άρθρα

Στις 21 Απριλίου, η Apple κατέθεσε αίτηση στο γραφείο διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας και εμπορικών σημάτων των Ηνωμένων Πολιτειών για την κατοχύρωση πατέντας που αφορά τα παράθυρα “έξυπνων” αυτοκινήτων. Η πατέντα περιγράφει ένα παράθυρο αυτοκινήτου με ενσωματωμένο κύκλωμα ελέγχου με ρυθμιζόμενα στρώματα, που αλλάζει το βαθμό της απόχρωσης, της ανακλαστικότητα, ακόμη και του θολώματος του τζαμιού.

Συνεχίζοντας, το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας της Apple περιγράφει μια διαδικασία όπου ένα ή περισσότερα από αυτά τα στρώματα, τα οποία είναι τοποθετημένα μεταξύ δυο μονών παράλληλων τζαμιών, θα μπορούσε να προσφέρει ορατότητα σε μια από τις δύο πλευρές. Έτσι, θα είναι δυνατόν να περιορίσει κάποιον να βλέπει προς το εσωτερικό του αυτοκινήτου, χωρίς να εμποδίζει την ορατότητα των επιβατών.

Το σύστημα θα μπορούσε να λειτουργήσει από μόνο του, καθώς συλλέγει δεδομένα από τους αισθητήρες, οι οποίοι θα δίνουν εντολή να προσαρμόζουν αυτόματα την απόχρωση, την ανακλαστικότητα και άλλα στοιχεία.

Βασικά, φαντάσου ότι μια συννεφιασμένη μέρα θα εμφανίζεται ξαφνικά ο ήλιος, και τα “έξυπνα” παράθυρα θα αλλάζουν, με βάση τα δεδομένα του αισθητήρα, ώστε να σκουραίνουν αυτόματα. Ο οδηγός θα μπορεί να ορίσει τις παραμέτρους για τα τζάμια, όταν θέλει να αλλάξει η απόχρωση.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Nissan παρουσιάζει την πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης

Η Nissan παρουσίασε σήμερα την -υπό κατασκευή- πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης στο εργοστάσιό της στη Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας. Η πιλοτική γραμμή στοχεύει...