Κάπως έτσι θα είναι τα Toyota Corolla GR και Corolla Cross

Σχετικά άρθρα

Ο Kleber Silva ετοίμασε ορισμένες renderings φωτογραφίες από το πως θα μοιάζουν δύο νέα μοντέλα που ετοιμάζει η Toyota. Η γρήγορη έκδοση του Corolla, το GR Corolla αναμένεται να κυκλοφορήσει στην αγορά το 2023 και κάτω από το καπό του θα κρύβει τον ίδιο κινητήρα που συναντάμε και κάτω από το καπό του GR Yaris.

Πρόκειται για τον νέο G16E-GTS τρικύλινδρο 1.600αρη turbo κινητήρα, απόδοσης 261 ίππων και 360 Nm (272 άλογα και 370 Nm η ιαπωνική έκδοση), νούμερα που τον καθιστούν τον πιο δυνατό τρικύλινδρο κινητήρα στον κόσμο. Ο κινητήρας διαθέτει single scroll turbo, με την κυλινδροκεφαλή, το μπλοκ, τις βαλβίδες, τους αυλούς εισαγωγής και τα υπόλοιπα περιφερειακά να έχουν σχεδιαστεί ώστε να είναι σύμφωνα με τις προδιαγραφές της κατηγορίας WRC2 (R5).

Η κίνηση θα μεταφέρεται στον μπροστά άξονα μέσω ενός εξατάχυτου χειροκίνητου κιβωτίου, με το μοντέλο να βασίζεται στην TNGA πλατφόρμα, να διαθέτει ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων στον πίσω άξονα και να έχει ως αντιπάλους τα Volkswagen Golf GTI, Huyndai i30 N, Ford Focus ST, όπως και τα υπόλοιπα μοντέλα της συγκεκριμένης κατηγορίας.

Το Corolla Cross το είδαμε καμουφλαρισμένο πριν από μερικές ημέρες και θα παρουσιαστεί εντός του τρίτου τριμήνου του 2021. Το νέο C-SUV μοντέλο της ιαπωνικής εταιρίας θα έχει ως αντιπάλους τα Ford Kuga, Hyundai Tuscon, Kia Sportage κλπ., και θα τοποθετηθεί κάτω από το RAV4 και πάνω από το C-HR.

Μέχρι στιγμής παραμένει άγνωστο αν θα κυκλοφορήσει στην Ευρώπη. Η εσωτερική ονομασία του μοντέλου είναι 740B και μηχανικά αναμένεται να φέρει τα δύο υβριδικά σύνολα που συναντάμε στο Corolla, 1,8 και 2,0-λίτρων.

Bonus! Δες και το πως θα έμοιαζαν τα Mini Cooper, Volkswagen Beetle, Jaguar F-Type, Bugatti Veyron και Range Rover Evoque, εάν ακολουθούσαν την σχεδιαστική φιλοσοφία του Tesla Cybertruck.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Κάπως έτσι θα είναι η νέα BMW X3

Μέσα στους επόμενους μήνες η BMW θα παρουσιάσει τη νέα, τέταρτη γενιά της X3 και αυτές οι renderings φωτογραφίες μας δείχνουν πως θα μοιάζει...