Τον Μάρτιο του 2019 ο ο CEΟ της Volkswagen, Herbert Diess, είχε δηλώσει ότι η Seat θα είναι η εταιρία του VW Group που θα ηγηθεί της εξέλιξης μιας γκάμας ηλεκτρικών αυτοκινήτων πόλης, με κόστος κάτω από τα €20.000.

Ο γερμανικός όμιλος εργάζεται εδώ και πολύ καιρό πάνω σε ένα μικρό αυτοκίνητο χαμηλού κόστους, το οποίο θα βασίζεται στην πλατφόρμα MEB και θα παρουσιαστεί το 2023. Την εξέλιξη αυτού του μοντέλου είχε επιβεβαιώσει ο -τότε- CEO της Seat, Luca de Meo, με την ισπανική εταιρία να χρησιμοποιούσε τα προσιτά αυτά ηλεκτρικά μοντέλα ώστε να μπει στην κινεζική αγορά. Το τελικό προϊόν θα μοιραζόταν και με τις άλλες εταιρίες, ώστε να αντικατασταθούν τα VW up!, Seat Mii και Skoda Citigo.

Τελευταίες πληροφορίες, όμως, αναφέρουν ότι ακυρώθηκεη συμφωνία της Seat, που αφορούσε στην παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων για την Κίνα σε συνεργασία με την JAC, και μέχρι στιγμής είναι άγνωστο ποια άλλη μάρκα του ομίλου της Volkswagen θα ηγηθεί το εν λόγω project. Η προφανής επιλογή είναι η Skoda, η οποία επεκτείνει τις γραμμές παραγωγής της συνεχώς και έχει ήδη παρουσία στην Κίνα αλλά ακόμα τίποτα δεν είναι επίσημο.

Χαρακτηριστικές ήταν οι δηλώσεις του Diess, που είχε πει πέρσι:

Είναι πραγματικά δύσκολο να επιτευχθεί μια οικονομική γκάμα για ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο κάτω των 20.000 ευρώ. Υπάρχει ακόμη πολύς δρόμος.