Αντιπροσωπεία της Κινεζικής κυβέρνησης επισκέφτηκε σήμερα την έδρα της SEAT στο Martorell (Βαρκελώνη) και συναντήθηκε με τους εταίρους της κοινοπραξίας JAC Volkswagen (SEAT, Volkswagen Group China and JAC), η οποία ιδρύθηκε το 2017 και επικεντρώνεται στην ανάπτυξη, παραγωγή και εμπορία μπαταριών οχημάτων.

Εκεί υπεγράφη συμφωνία που επιτρέπει περαιτέρω πρόοδο για την ένταξη της SEAT στην Κίνα μέσα στα επόμενα δύο με τρία χρόνια. Η εν λόγω συμφωνία καθορίζει τη συνεργασία μεταξύ των εταίρων και τη στρατηγική για το μέλλον της κοινοπραξίας. Επιπλέον, η JAC Volkswagen θα γίνει παγκοσμίως ένα ολοκληρωμένο μέλος του Ομίλου Volkswagen και θα διαδραματίσει ενεργό ρόλο στο δίκτυο παραγωγής.

Το νέο κέντρο έρευνας και ανάπτυξης θα αποτελέσει τον ακρογωνιαίο λίθο για την επίτευξη του στόχου της ανάπτυξης λύσεων κινητικότητας και θα συμπεριλάβει μεταξύ άλλων, δυνατότητες για τη συνανάπτυξη μικρότερων ηλεκτρικών οχημάτων και εξαρτημάτων καθώς και διεξαγωγή έρευνας σχετικά με τεχνολογίες για εφαρμογές στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται υπό κατασκευή και προγραμματίζεται να ξεκινήσει τη λειτουργία του το 2021 στο Hefei.