Ο Elon Musk παραχώρησε μια ακόμη συνέντευξη στον Joe Rogan, στην οποία η κουβέντα κυριάρχησαν τα θέματα που σχετίζονται με την πανδημία του κορωνοϊού, με την τεχνητή νοημοσύνη και το πως σκέφτεται ο Musk να εμφυτεύσει μικροσκοπικά ηλεκτρόδια στον εγκέφαλο ενός ανθρώπου, προκειμένου να κρατήσει τη συνείδηση ​​ζωντανή, ακόμα κι αν το σώμα έχει πεθάνει.

Σύμφωνα με τον Musk, οι συσκευές αυτές θα μπορούσαν να δοκιμαστούν μέσα σε έναν χρόνο από σήμερα για να αποδειχθεί πως η συγκεκριμένη τεχνολογία είναι ασφαλής, προτού το περάσει στη παραγωγή.

Επίσης ο Musk είπε πως δεν έχει πρόβλημα με τις εταιρίες βελτίωσης που προσφέρουν βελτιωτικά πακέτα για τα μοντέλα της Tesla, ενώ του αρέσουν ιδιαίτερα εκείνες οι προτάσεις που στοχεύουν στη μείωση του βάρους και στη βελτίωση της πρόσφυσης των ελαστικών.

1

Επίσης δεν μπορούσαν να μην αναφερθούν και στη Tesla, με Rogan να ρωτά τον Musk πότε θα μπορέσει να αγοράσει το νέο Tesla Roadster, με τον Musk να δηλώνει πως η έναρξη παραγωγής του μοντέλου καθυστερεί, μιας και η πανδημία έχει “επιβραδύνει τα πράγματα” και το Roadster δεν αποτελεί προτεραιότητα για την Tesla, η οποία θέλει πρώτα να αυξήσει την παραγωγή του Model Y, να ξεκινήσει η κατασκευή του Gigafactory στη Γερμανία, αλλά και να επεκταθεί το Gigafactory της Σαγκάη.

2

Επίσης προτεραιότητα της Tesla είναι η έναρξη παραγωγής των Cybertruck και Semi, με τον Musk να λέει πως αφού διευθετηθούν όλα τα παραπάνω, τότε θα ξεκινήσει η παραγωγή του Roadster, το οποίο στη βασική του έκδοση θα κάνει τα 0-60 μίλια/ώρα (0-96 χλμ/ώρα) σε 1,9 δευτερόλεπτα, ενώ θα υπάρχει και μια ακραία έκδοση του, που σύμφωνα με τον Musk θα χρησιμοποιεί τεχνολογία προερχόμενη από τους πυραύλους της SpaceX.

Στο παραπάνω video μπορείς να δεις ολόκληρη τη συνέντευξη του Musk, ενώ αν θέλεις να δεις μόνο για τα θέματα της Tesla, τότε δες μετά από την 1 ώρα και 51 λεπτά.

Το Tesla Roadster παρουσιάστηκε τον Νοέμβριο του 2017 και αρχικά ήταν προγραμματισμένο να ξεκινήσει το 2020. Τροφοδοτείται από τρεις ηλεκτροκινητήρες που παράγουν 10.000 Nm ροπής, επιτρέποντας του να κάνει το 400αρι σε 8,8 δευτερόλεπτα, ενώ έχει τελική ταχύτητα 402+ χλμ/ώρα, με την μπαταρία των 200 kWh να προσφέρει αυτονομία 1.000 χλμ.

3

H Tesla έχει υποσχεθεί πως το Roadster είναι το ταχύτερο αυτοκίνητο παραγωγής στην επιτάχυνση, αλλά δεν έχει αποκαλύψει άλλες λεπτομέρειες για τους ηλεκτροκινητήρες του μοντέλου, αλλά οι αναφορές το θέλουν να αποδίδει περισσότερα από 1.000 άλογα. Η αρχική του τιμή ξεκινά από τις 200.000 δολάρια.