Όλο και φουντώνει η αντιπαράθεση του Elon Musk με τις τοπικές αρχές της Καλιφόρνια, που απαγορεύουν την επανέναρξη της λειτουργίας του κύριου εργοστασίου της Tesla στο Fremont.

Η Tesla ανακοίνωσε πως θα επανεκκινήσει την λειτουργία του εργοστασίου της, με τον Musk να γράφει στο Twitter ότι θα μηνύσει την κομητεία Αλαμέντα της Καλιφόρνιας για τις αποφάσεις της που είναι αντίθετες στον Κυβερνήτη, τον Πρόεδρο, τις Συνταγματικές μας ελευθερίες και στην κοινή λογική.

Η Tesla θα υποβάλλει αγωγή εναντίον της κομητείας Αλαμέντα αμέσως. Ο μη εκλεγμένος και ανίδεος «Προσωρινός Υπεύθυνος Υγείας» της Αλαμέντα ενεργεί αντίθετα με τον Κυβερνήτη, τον Πρόεδρο, τις Συνταγματικές μας ελευθερίες και την απλή κοινή λογική!

έγραψε ο Musk, ο οποίος απείλησε πως θα μεταφέρει “άμεσα” τα κεντρικά γραφεία της Tesla και τα μελλοντικά της προγράμματα στο Τέξας και τη Νεβάδα, μια μέρα αφότου μια κομητεία της πολιτείας της Καλιφόρνιας απαγόρευσε την επαναλειτουργία του κύριου εργοστασίου παραγωγής αυτοκινήτων της Tesla στο Fremont.

Ειλικρινά, αυτή είναι η τελευταία σταγόνα στο ποτήρι. Η Tesla θα μεταφέρει αμέσως την έδρα της και τα μελλοντικά της προγράμματα στο Τέξας/Νεβάδα. Εάν διατηρήσουμε την κατασκευαστική δραστηριότητα στο Fremont, αυτό θα εξαρτηθεί από το πώς θα αντιμετωπίζεται η Tesla στο μέλλον. Η Tesla είναι η τελευταία αυτοκινητοβιομηχανία που έχει μείνει στην Καλιφόρνια, με 10.000 υπάλληλους στο εργοστάσιο και 20.000 συνολικά σε όλη τη πολιτεία.

Να θυμίσω πως η Tesla αναγκάστηκε και αυτή να κλείσει το εργοστάσιο της λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού στις 23 Μαρτίου, ενώ ο Musk εδώ και δύο εβδομάδες ζητά τον άμεσο τερματισμό του lockdown στις ΗΠΑ.

Ανανέωση: Ο Musk ανακοίνωσε πως μήνυσε την κομητεία Alameda, προκειμένου όπως υποστηρίζει, να διασφαλίσει ότι η Tesla και οι υπάλληλοί της θα επιστρέψουν στη δουλειά.

Η Tesla ξεκίνησε από σήμερα τη παραγωγή αυτοκινήτων στο εργοστάσιο της στο Fremont, παρά την απαγόρευση των τοπικών αρχών.