Λίγες ώρες μετά τα δημοσιεύματα, ήρθε το επίσημο δελτίο τύπου από την Ferrari όπου αναφέρει ότι το συμβόλαιο του Sebastian Vettel δεν θα ανανεωθεί μετά το τέλος της τρέχουσας ημερομηνίας λήξης του, στο τέλος της σεζόν της Formula 1 του 2020.΄Όπως αναφέρει η Ferrari, η απόφαση πάρθηκε κοινή συναινέσει.

O Mattia Binotto, επικεφαλής της ομάδας δήλωσε:

Αυτή είναι μια απόφαση που ελήφθη από κοινού με τον Sebastian, κάτι που και τα δύο μέρη πιστεύουν ότι είναι το καλύτερο. Δεν ήταν μια εύκολη απόφαση, δεδομένου ότι ο Sebastian αξίζει ως οδηγός και ως άτομο. Δεν υπήρχε συγκεκριμένος λόγος που οδήγησε σε αυτήν την απόφαση, εκτός από την κοινή και φιλική πεποίθηση ότι ήρθε η ώρα να ακολουθήσουμε ξεχωριστούς δρόμους για να επιτύχουμε τους αντίστοιχους στόχους μας.

Ο Sebastian είναι ήδη μέρος της ιστορίας της Scuderia, με τις 14 νίκες του να τον καθιστούν τον τρίτο πιο επιτυχημένο οδηγό της ομάδας, ενώ είναι επίσης αυτός που έχει κερδίσει τους περισσότερους βαθμούς μαζί μας. Στα πέντε χρόνια μαζί μας, τερμάτισε στο top 3 του παγκόσμιου πρωταθλήματος οδηγών τρεις φορές, συμβάλλοντας σημαντικά στη συνεχή παρουσία της ομάδας στις τρεις πρώτες θέσεις στο πρωτάθλημα κατασκευαστών.

Εκ μέρους όλων στη Ferrari, θέλω να ευχαριστήσω τον Sebastian για τον εξαιρετικό του επαγγελματισμό και τις ανθρώπινες ιδιότητες που έχει δείξει αυτά τα πέντε χρόνια, κατά τη διάρκεια των οποίων μοιραστήκαμε τόσες πολλές υπέροχες στιγμές. Δεν έχουμε καταφέρει ακόμη να κερδίσουμε έναν παγκόσμιο τίτλο μαζί, ο οποίος θα ήταν ο πέμπτος για αυτόν, αλλά πιστεύουμε ότι μπορούμε ακόμα να κερδίσουμε πολλά από αυτήν την ασυνήθιστη σεζόν του 2020.

Από την πλευρά του, ο 32χρονος Γερμανός είπε:

Η σχέση μου με τη Ferrari θα ολοκληρωθεί στα τέλη του 2020. Για να έχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα σε αυτό το άθλημα, είναι ζωτικής σημασίας για όλα τα μέρη να εργαστούν σε απόλυτη αρμονία. Η ομάδα και εγώ συνειδητοποιήσαμε ότι δεν υπάρχει πλέον κοινή επιθυμία να μείνουμε μαζί μετά το τέλος αυτής της σεζόν. Τα οικονομικά θέματα δεν έπαιξαν κανένα ρόλο σε αυτήν την κοινή απόφαση. Αυτός δεν είναι ο τρόπος που σκέφτομαι όταν πρόκειται να κάνω ορισμένες επιλογές και δεν θα είναι ποτέ.

Αυτό που συνέβη τους τελευταίους μήνες οδήγησε πολλούς από εμάς να σκεφτούμε ποιες είναι οι πραγματικές προτεραιότητές μας στη ζωή. Κάποιος πρέπει να χρησιμοποιήσει τη φαντασία κάποιου και να υιοθετήσει μια νέα προσέγγιση σε μια κατάσταση που έχει αλλάξει. Πλέον θα αφιερώσω το χρόνο που χρειάζομαι για να σκεφτώ τι πραγματικά έχει σημασία για το μέλλον μου.

Η Scuderia Ferrari κατέχει μια ξεχωριστή θέση στη Formula 1 και ελπίζω να έχει όλες την επιτυχία που τις αξίζουν. Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω ολόκληρη την οικογένεια της Ferrari και πάνω απ ‘όλα τους tifosi σε όλο τον κόσμο, για την υποστήριξη που μου έδωσαν όλα αυτά τα χρόνια. Ο άμεσος στόχος μου είναι να ολοκληρώσω τη μεγάλη μου πορεία με τη Ferrari με την ελπίδα να ζήσουμε μερικές όμορφες στιγμές μαζί, για να τις προσθέσω σε όλες αυτές που έχουμε απολαύσει μέχρι τώρα. 

Πλέον γεννούνται δύο ερωτήματα. Ποιος θα είναι αυτός που θα αντικαταστήσει τον Vettel στην Ferrari και που θα συνεχίσει την καριέρα του ο 32χρονος Γερμανός.

Φήμες θέλουν την Scuderia να εξετάζει τους Daniel Ricciardo και Carlos Sainz, ενώ λιγότερες πιθανότητες συγκεντρώνει ο Antonio Giovinazzi. Ο Vettel, σύμφωνα με ιταλικά δημοσιεύματα, έχει δεχτεί πρόταση από την Renault, μιας και ο Daniel Ricciardo δεν δείχνει πρόθυμος να συνεχίσει στη γαλλική ομάδα. Έτσι δεν θα ανανεώσει το συμβόλαιό του.

Προ ημερών ο Eddie Jordan δήλωσε πως ο Vettel, αν δεν αποσυρθεί, ίσως πάει στη McLaren. Να σημειωθεί πως το συμβόλαιο του Carlos Sainz με την McLaren ολοκληρώνεται στα τέλη του 2020, ενώ φέτος λήγει και το συμβόλαιο του Lewis Hamilton με την Mercedes, με τον Jordan να πιστεύει πως ο Hamilton θα ντυθεί στα κόκκινα.