Την προηγούμενη εβδομάδα, η Skoda έδωσε αρκετές πληροφορίες για το Enyaq iV, καθώς και μερικές φωτογραφίες των πρωτοτύπων δοκιμών με σχετικά ελαφρύ καμουφλάζ. Οι Ρώσοι του Kolesa βασίστηκαν σε αυτές τις φωτογραφίες και ετοίμασαν δύο renderings και μας δείχνουν πως θα μοιάζει η έκδοση παραγωγής του ηλεκτρικού SUV, η οποία δεν θα διαφέρει -σχεδόν καθόλου- από τις συγκεκριμένες φωτογραφίες.

1

Το Enyaq iV είναι το πρώτο μοντέλο παραγωγής της μάρκας που βασίζεται στη πλατφόρμα ηλεκτροκίνητων οχημάτων MEB του Volkswagen Group, και αποτελεί το αδερφάκι του Volkswagen ID.4. Το μήκος του αυτοκινήτου αγγίζει τα 4.648 χλστ., το πλάτος τα 1.877 χλστ. και το ύψος τα 1.618 χλστ., ενώ το μεταξόνιο ανέρχεται σε 2.765 χλστ., με τον όγκο του χώρου αποσκευών να φτάνει τα 585 λίτρα.

Η εταιρία αναφέρει ότι το κατώφλι φόρτωσης είναι αρκετά χαμηλό για ένα SUV και επιτρέπει την εύκολη φόρτωση, ακόμη και βαριών και ογκωδών αντικειμένων, ενώ το εσωτερικό προσφέρει αρκετούς χώροι και πρακτικότητα. Χάρη στο σχεδιασμό του αυτοκινήτου και στα ελαστικά χαμηλής αντίστασης κύλισης (με ζάντες 18 έως 21 ιντσών), η αεροδυναμική του είναι πολύ καλή για ένα SUV, με τον συντελεστή οπισθέλκουσας Cd να είναι από 0,27.

2

Το Enyaq iV θα προσφέρεται με δύο κινητήρια συστήματα, τρία μεγέθη μπαταριών, και πέντε εκδόσεις ισχύος. Στις entry-level εκδόσεις, ο ηλεκτροκινητήρας είναι τοποθετημένος στον πίσω άξονα, ενώ οι πιο δυνατές εκδόσεις διαθέτουν ένα δεύτερο ηλεκτροκινητήρα, τοποθετημένο στον εμπρός άξονα, κάνοντας το μοντέλο τετρακίνητο. Οι κινητήρες προσφέρονται με πέντε διαφορετικές επιλογές ισχύος και τρία μεγέθη μπαταριών ιόντων λιθίου.

Όλες τις τεχνικές πληροφορίες για το μοντέλο μπορείς να τις βρεις στο ακόλουθο άρθρο.