Toyota, Honda και Mazda προβλέπουν “βουτιά” στα κέρδη τους

Σχετικά άρθρα

Toyota, Honda και Mazda ανακοίνωσαν σήμερα ότι τα έσοδά τους θα υποστούν σημαντική μείωση λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Συγκεκριμένα η Toyota προβλέπει ότι τα έσοδα θα μειωθούν κατά 20% στη διάρκεια της χρήσης εξαιτίας της πανδημίας, αλλά τόνισε πως οι δραστηριότητες θα καταφέρουν να παραμείνουν ως έχουν.

Η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Ιαπωνίας με βάση τις πωλήσεις ανακοίνωσε πως αναμένει η αγορά αυτοκινήτου να φτάσει στο χαμηλότερο σημείο τον Ιούνιο, με τις πωλήσεις να παραμένουν χαμηλές έως τον Δεκέμβριο, προτού επιστρέψουν στα επίπεδα της προηγούμενης χρήση κάποια στιγμή τον επόμενο χρόνο.

Η Toyota προέβλεψε ότι τα έσοδα στην τρέχουσα χρήση, που λήγει τον Μάρτιο του 2021, θα μειωθούν κατά 20% στα 24 τρισ. γιεν (205 δισ. ευρώ), ενώ τα λειτουργικά κέρδη αναμένεται να υποχωρήσουν 79,5% στα 500 δισ. γιεν (4,29 δισ. ευρώ). Προέβλεψε ακόμη ότι οι πωλήσεις οχημάτων το 2020 θα μειωθούν κατά 15% στα 8,9 εκατ. (10,46 εκατ. πωλήσεις το 2019). Η εταιρεία αρνήθηκε να ανακοινώσει προβλέψεις για τα καθαρά έσοδα, κάνοντας αναφορά στον αντίκτυπο της πανδημίας.

Ανάλογες είναι και οι προβλέψεις της Honda, της δεύτερης μεγαλύτερης αυτοκινητοβιομηχανίας στην Ιαπωνία. Συγκεκριμένα, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι τα έσοδα θα μειωθούν κατά 25,3% σε σχέση με πέρυσι φτάνοντας τα 4,15 δισ. ευρώ. Το τελευταίο τρίμηνο η Honda κατέγραψε απώλειες 207 εκατ. ευρώ, με την εταιρία να ανακοινώνει πτώση 13% στα λειτουργικά κέρδη της χρήσης, με αυτά να διαμορφώνονται στα 634 δισ. γιεν (5,4 δισ. ευρώ).

Η Mazda προειδοποίησε και αυτή πως τα καθαρά έσοδα της για τη χρήση που ολοκληρώθηκε στις 31 Μαρτίου, θα είναι κατά 81% μειωμένα λόγω της πανδημίας. Συγκεκριμένα τα καθαρά κέρδη θα μειωθούν στα 12,1 δισ. γιεν (103 εκατ. ευρώ). Τα λειτουργικά κέρδη παρουσίασαν πτώση 47%, με την εταιρία να βλέπει τις παγκόσμιες πωλήσεις της να υποχωρούν σε 1.419.000 αυτοκίνητα.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Δύο νέα ηλεκτρικά παρουσίασε η Toyota στη Κίνα

Στην έκθεση του Πεκίνου η Toyota παρουσίασε τα bZ3C και bZ3X, δύο νέα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που θα κυκλοφορήσουν στην αγορά της Κίνας. Αποτελούν τις...

Mazda EZ-6 και Arata concept

Στην έκθεση του Πεκίνου η Mazda παρουσίασε τη νέα γενιά του 6. Ονομάζεται EZ-6, αναπτύχθηκε από την κοινοπραξία Changan Mazda και θα είναι διαθέσιμο...