Η Lamborghini συνεχίζει τις δοκιμές εξέλιξης της ακραίας έκδοσης της Huracan Evo, η οποία θα ονομαστεί STO (Super Trofeo Omologato). Για το λόγο αυτό, η ιταλική εταιρία πήγε τις προηγούμενες ημέρες στο Nurburgring, σε περίοδο touristenfahrten, όπου βλέπουμε το πρωτότυπο να γυρνά γρήγορα στην γερμανική πίστα.

Σύμφωνα με τις μέχρι σήμερα πληροφορίες, η Huracan STO θα είναι πισωκίνητη, και -όπως θα δεις στο video- πρακτικά πρόκειται για την έκδοση δρόμου της αγωνιστικής Huracan Super Trofeo Evo, καθώς φορά πινακίδες κυκλοφορίας. Το bodykit, όμως, είναι διαφορετικό από αυτό που είδαμε σε κατασκοπευτικές φωτογραφίες μια άλλης Huracan, πριν δύο μήνες. Ίσως η ιταλική εταιρία ετοιμάζει δύο “άγριες” εκδόσεις του μοντέλου.

Όπως και να έχει, το αυτοκίνητο διαθέτει μια τεράστια πίσω αεροτομή, νέους προφυλακτήρες, μεγάλες πλευρικές εισαγωγές αέρα και νέο διαχύτη. Μηχανικά, το μοντέλο θα φορά τον V10 5,2-λίτρων κινητήρα, ο οποίος λέγεται ότι θα αποδίδει 640 άλογα, αλλά το αυτοκίνητο θα ζυγίζει 150 κιλά λιγότερα από την Huracan Evo, και 117 κιλά λιγότερα από την Huracan Evo RWD, με το βάρος της να φτάνει τα 1.272 κιλά.

Θα διαθέτει μεγαλύτερα φρένα και η παραγωγή της θα είναι περιορισμένη, με την Lamborghini να κατασκευάζει μεταξύ 400 και 700 μονάδων.