H Κομισιόν ετοιμάζει πακέτο 20 δισ. ευρώ για την αγορά φιλικών προς το περιβάλλον οχημάτων

Σχετικά άρθρα

Η Κομισιόν εξετάζει ένα πακέτο οικονομικών κινήτρων ύψους 100 δισ. ευρώ, με τα 20 δισ. ευρώ εξ’αυτών να δίδονται ως κίνητρα για την αγορά φιλικών προς το περιβάλλον οχημάτων.

Επί του παρόντος δεν έχουν οριστικοποιηθεί τα κίνητρα, καθώς εξακολουθούν να υπάρχουν διαφωνίες σχετικά με το ποια αυτοκίνητα θα θεωρούνται “καθαρά”, με την Γερμανία να πιέζει να συμπεριληφθούν τα αυτοκίνητα που εκπέμπουν έως 140 γρ/χλμ CO2. Πολλοί αντιδρούν στο όριο που θέλει να ορίσει η Γερμανία, αφού είναι κατά πολύ μεγαλύτερο από τον στόχο των 95 γρ/χλμ που έχει ορίσει η Ε.Ε.

Διάβασε επίσης

Η Volkswagen θέλει να εφαρμοστεί το μέτρο της απόσυρσης σε όλη την Ευρώπη για να σωθεί η αγορά αυτοκινήτων

Η καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ έχει καταστήσει σαφές πως το πακέτο οικονομικών κινήτρων πρέπει επίσης να στοχεύει στη προστασία του κλίματος, με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ursula von der Leyen, να συμφωνεί με την Μέρκελ, λέγοντας:

Εάν είναι απαραίτητο να αυξήσουμε το χρέος μας, το οποίο στη συνέχεια θα κληρονομήσουν τα παιδιά μας, τότε τουλάχιστον, πρέπει να χρησιμοποιήσουμε αυτά τα χρήματα για να επενδύσουμε στο μέλλον τους, αντιμετωπίζοντας την κλιματική αλλαγή, μειώνοντας τις κλιματικές επιπτώσεις και όχι να τις αυξήσουμε.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα