Σχεδόν τρεις εβδομάδες μετά τα αποκαλυπτήρια του ανανεωμένου Picanto στην αγορά της Νοτίου Κορέας, η Kia μας δείχνει σήμερα το facelift του αστικού της μοντέλου για την Ευρώπη, με τις πωλήσεις του να ξεκινούν το τρίτο τρίμηνο του έτους.

Οι αλλαγές του facelift της τρίτης γενιάς του Picanto είναι διακριτικές και αφορούν όλες τις εκδόσεις του (απλή, GT-Line και X-Line). To κορεάτικο mini μοντέλο φέρει τη νέα “Tiger Nose” μάσκα, με τα φωτιστικά σώματα να έχουν επανασχεδιασμένα μέρη στο εσωτερικού τους, τα οποία ενσωματώνουν τα τέσσερα LED ημέρας. Νέοι είναι οι εμπρός και πίσω προφυλακτήρες, ενώ τα πίσω φωτιστικά σώματα έχουν νέα γραφικά.

Τέλος, υπάρχουν νέου σχεδιασμού ζάντες, με την Kia να προσφέρει πλέον και 16άρες, ενώ οι επιλογές των χρωματικών πακέτων έχουν αυξηθεί, και πλέον περιλαμβάνουν τα Lime Pack, Orange Pack, Red Pack και Green Pack.

Στο εσωτερικό οι αλλαγές είναι περιορισμένες και εντοπίζονται στην οθόνη του συστήματος ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Αυτή πλέον είναι -προαιρετικά- 8 ιντσών, όταν προηγουμένως ήταν μια ίντσα μικρότερη και προσφέρει συμβατότητα με Apple CarPlay και Android Auto, καθώς και με το σύστημα τηλεματικής UVO Connect Phase II. Κλείνοντας, η οθόνη πληροφοριών στον πίνακα οργάνων είναι 4,2 ιντσών.

Μηχανικά προσφέρεται με δύο τρικύλινδρους κινητήρες βενζίνης, έναν ατμοσφαιρικό 1,0-λίτρου απόδοσης 67 ίππων και έναν 1.000άρη turbo απόδοσης 100 ίππων. Και οι δύο καταναλώνουν λιγότερη βενζίνη, εκπέμποντας λιγότερους ρύπους από τους κινητήρες που αντικαθιστούν. Συνδυάζονται είτε με 5-τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο, είτε με το αυτοματοποιημένο χειροκίνητο κιβώτιο AMT.

Από πλευράς συστημάτων ασφαλείας και υποβοήθησης του οδηγού, το νέο Picanto μπορεί να εξοπλιστεί με τα Forward Collision-Avoidance Assist με αναγνώριση οχήματος και πεζού, Blind-Spot Collision-Avoidance Assist, Lane Keeping Assist, Driver Attention Warning, Lane Following Assist, Rear Cross-Traffic Collision-Avoidance Assist, Emergency Stop Signal και Hill-start Assist Control.

Οι πωλήσεις του ανανεωμένου Picanto θα ξεκινήσουν στην Ευρώπη το φθινόπωρο.