Ακυρώθηκε και το Rally Νέας Ζηλανδίας

Σχετικά άρθρα

Χθες ανακοινώθηκε ότι ακυρώθηκε το Rally Φινλανδίας και ότι ο επόμενος αγώνας του παγκοσμίου πρωταθλήματος ήταν το Rally Νέας Ζηλανδίας, που ήταν προγραμματισμένος να διεξαχθεί το τετραήμερο 3-6 Σεπτεμβρίου.

Σήμερα, όμως, η διοργανώτρια αρχή του αγώνα στη χώρα της Ωκεανίας έκανε γνωστό ότι ακυρώνεται ο αγώνας, εξαιτίας των προκλήσεων του επιφέρει η πανδημία του νέου κορωνοϊού.

Χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του διευθύνοντα συμβούλου του Ράλι Νέας Ζηλανδίας, Michael Goldstein, αναφέρει:

Έγινε σαφές ότι με τα σύνορά μας κλειστά για διεθνή ταξίδια και με την εφοδιαστική αλυσίδα που απαιτείται για τη φιλοξενία χιλιάδων επισκεπτών για το αγώνα του παγκόσμιου πρωταθλήματος rally, η ημερομηνία του Σεπτεμβρίου δεν ήταν πρακτική. Τους τελευταίους 12 μήνες η ομάδα μας έχει κάνει τεράστια δουλειά για να είναι έτοιμη να φιλοξενήσει έναν αγώνα του WRC. Είμαστε απογοητευμένοι που δεν θα διοργανώνουμε τον αγώνα του WRC το 2020, αλλά ταυτόχρονα τα ζητήματα σε όλο τον κόσμο το καθιστούν σαφές.

Ο διευθύνων σύμβουλος του Promoter του WRC, Oliver Ciesla, δήλωσε ότι είναι απαραίτητο να τεθεί η προτεραιότητα η υγεία και η ασφάλεια τόσο ολόκληρης της οικογένειας του WRC, όσο και του πληθυσμού στις χώρες υποδοχής, λέγοντας:

Η επιστροφή του Ράλι Νέας Ζηλανδίας θα ήταν ένα από τα κυριότερα γεγονότα της σεζόν και ελπίζουμε να έχει ξανά την ευκαιρία να επιστρέψει στο Ώκλαντ. Ευχαριστώ τόσο τους διοργανωτές, όσο και τον τουριστικό οργανισμό του Ώκλαντ (ATEED) για τη σκληρή δουλειά και τον ενθουσιασμό τους για να φέρουν τη Νέα Ζηλανδία στο ημερολόγιο του WRC.

Οι FIA, ο WRC Promoter και οι διοργανωτές εκδηλώσεων συνεχίζουν να συνεργάζονται στενά για το μέλλον της φετινής σεζόν. Μόλις αναγνωριστούν και μελετηθούν όλες οι επιλογές, θα επιβεβαιώσουμε το σχήμα του ημερολογίου για το υπόλοιπο της σεζόν.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

WRC: Ο Ogier νικητής στο Rally Κροατίας

Ο Sebastien Ogier άρπαξε την νίκη στο Rally Κροατίας, αφού κατάφερε σήμερα από την τρίτη θέση να ανέβει στην πρώτη, αφήνοντας στην δεύτερη θέση...

WRC: Ο Rovampera νικητής στο Rally Κένυας

Ο Kalle Rovanpera κέρδισε για δεύτερη φορά το Rally Κένυας αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον Takamoto Katsuta, κάνοντας έτσι το 1-2 για την Toyota....

Δες την Michele Mouton να αντιδρά στη νίκη της στο Rally Ακρόπολις

Η Michele Mouton είναι η πιο επιτυχημένη γυναίκα που συμμετείχε ποτέ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι και φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από τον πρώτο της...

WRC: Το Rally των Καναρίων Νήσων στο ημερολόγιο του 2025

Ακολουθώντας τα βήματα του Rally Λετονίας και του Rally Πολωνίας, τα οποία χρησιμοποίησαν το μονοπάτι του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλι (ERC) για να συμμετάσχουν στο...