Χθες ανακοινώθηκε ότι ακυρώθηκε το Rally Φινλανδίας και ότι ο επόμενος αγώνας του παγκοσμίου πρωταθλήματος ήταν το Rally Νέας Ζηλανδίας, που ήταν προγραμματισμένος να διεξαχθεί το τετραήμερο 3-6 Σεπτεμβρίου.

Σήμερα, όμως, η διοργανώτρια αρχή του αγώνα στη χώρα της Ωκεανίας έκανε γνωστό ότι ακυρώνεται ο αγώνας, εξαιτίας των προκλήσεων του επιφέρει η πανδημία του νέου κορωνοϊού.

Χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του διευθύνοντα συμβούλου του Ράλι Νέας Ζηλανδίας, Michael Goldstein, αναφέρει:

Έγινε σαφές ότι με τα σύνορά μας κλειστά για διεθνή ταξίδια και με την εφοδιαστική αλυσίδα που απαιτείται για τη φιλοξενία χιλιάδων επισκεπτών για το αγώνα του παγκόσμιου πρωταθλήματος rally, η ημερομηνία του Σεπτεμβρίου δεν ήταν πρακτική. Τους τελευταίους 12 μήνες η ομάδα μας έχει κάνει τεράστια δουλειά για να είναι έτοιμη να φιλοξενήσει έναν αγώνα του WRC. Είμαστε απογοητευμένοι που δεν θα διοργανώνουμε τον αγώνα του WRC το 2020, αλλά ταυτόχρονα τα ζητήματα σε όλο τον κόσμο το καθιστούν σαφές.

Ο διευθύνων σύμβουλος του Promoter του WRC, Oliver Ciesla, δήλωσε ότι είναι απαραίτητο να τεθεί η προτεραιότητα η υγεία και η ασφάλεια τόσο ολόκληρης της οικογένειας του WRC, όσο και του πληθυσμού στις χώρες υποδοχής, λέγοντας:

Η επιστροφή του Ράλι Νέας Ζηλανδίας θα ήταν ένα από τα κυριότερα γεγονότα της σεζόν και ελπίζουμε να έχει ξανά την ευκαιρία να επιστρέψει στο Ώκλαντ. Ευχαριστώ τόσο τους διοργανωτές, όσο και τον τουριστικό οργανισμό του Ώκλαντ (ATEED) για τη σκληρή δουλειά και τον ενθουσιασμό τους για να φέρουν τη Νέα Ζηλανδία στο ημερολόγιο του WRC.

Οι FIA, ο WRC Promoter και οι διοργανωτές εκδηλώσεων συνεχίζουν να συνεργάζονται στενά για το μέλλον της φετινής σεζόν. Μόλις αναγνωριστούν και μελετηθούν όλες οι επιλογές, θα επιβεβαιώσουμε το σχήμα του ημερολογίου για το υπόλοιπο της σεζόν.