Τα πρώτα 500 Aiways U5 πάνε στην Κορσική σε εταιρία ενοικιάσεως

Σχετικά άρθρα

Η κινέζικη Aiways είχε σκοπό να παρουσιάσει στο ευρωπαϊκό κοινό, στο περίπτερο της στην έκθεση της Γενεύης, το νέο ηλεκτρικό της SUV, το U5. Αυτή, όμως, όπως ξέρεις ακυρώθηκε, αλλά τα σχέδια της εταιρίας δεν άλλαξαν και οι παραγγελίες U5 ξεκίνησαν στα τέλη του περασμένου Απρίλη.

Αυτές γίνονται αποκλειστικά μέσω διαδικτύου, με την εταιρία να ακολουθεί το μοντέλο πωλήσεων “απευθείας προς τον πελάτη”, καθώς δεν πουλά ή μισθώνει αυτοκίνητα μέσω των παραδοσιακών αντιπροσωπειών.

Σήμερα η εταιρία με έδρα τη Σαγκάη, που χαρακτηρίζεται ως πάροχος υπηρεσιών προσωπικής κινητικότητας, ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε -μέσω θαλάσσης- η αποστολή 500 U5, τα οποία θα φτάσουν στην Ευρώπη τον ερχόμενο Ιούλιο.

Αυτά θα πάνε κατευθείαν στο νησί της Κορσικής, καθώς είναι παραγγελία της Hertz Corsica, η οποία λειτουργεί από την Filippi Auto. Τα U5 θα είναι διαθέσιμα για ενοικίαση στο γαλλικό νησί της Μεσογείου από τον επόμενο μήνα.

Ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της κινέζικης εταιρίας για τις υπερπόντιες αγορές, Alexander Klose, δήλωσε σχετικά:

Έχουμε ενθαρρυνθεί από τις πρόσφατες κινήσεις των Ευρωπαίων ηγετών, όπως της γαλλικής κυβέρνησης και άλλων, να επενδύσουν και να αναπτύξουν την αγορά ηλεκτρικών οχημάτων. Πέρυσι, μάθαμε ότι οι Ευρωπαίοι αγοραστές αυτοκινήτων αναζητούν πιο πρακτικές επιλογές μηδενικών εκπομπών ρύπων. Είμαστε περήφανοι που συμμετέχουμε σε αυτό το κίνημα και αυξάνουμε την πρόσβαση στα EV για τους καταναλωτές.

Η παραγωγή του U5 γίνεται στο εργοστάσιο της εταιρίας στην πόλη Shangrao της Κίνας, το οποίο έχει ετήσια παραγωγική δυνατότητα 150.000 οχημάτων. Η προγραμματισμένη συντήρηση του SUV της Aiways θα πρέπει να γίνεται κάθε 100.000 χλμ., και για αυτό, η εταιρία θα συνεργάζεται με ανεξάρτητες εταιρίες συντήρησης σε κάθε αγορά.

Σύμφωνα με την εταιρία, το U5 τοποθετείται απέναντι από τα Audi E-tron, Mercedes-Benz EQC, Tesla Model X, έχοντας ωστόσο μια “πιο ανταγωνιστική τιμή”, κοντά στις 35.000 ευρώ. Προσφέρει αυτονομία 460 χλμ ανά φόρτιση, αποδίδοντας 190 άλογα με 315 Nm ροπής. Επίσης διαθέτει και ένα σύστημα με “φορητή” μπαταρία, που αυξάνει την αυτονομία για επιπλέον 100 χλμ.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Με 460 άλογα το Tesla Model 3 Performance στην Ευρώπη

Στις αρχές της εβδομάδας η Tesla παρουσίασε το Model 3 Performance με την εταιρία να ανακοινώνει πως φέρει δύο νέους ηλεκτροκινητήρες που αποδίδουν 510 άλογα...

Η τιμή του MG Cyberster στην Αγγλία

Στο πλαίσιο της περσινής έκθεσης αυτοκινήτου στη Σαγκάη της Κίνας, η MG αποκάλυψε την έκδοση παραγωγής του Cyberster, με την εταιρία -υπό κινεζική ιδιοκτησία-...