Πωλείται μια σπάνια BMW M3 Lightweight του 1995

Σχετικά άρθρα

Τον περασμένο Ιανουάριο, ο οίκος δημοπρασιών Barrett-Jackson πούλησε πέντε BMW M3 (E36) Lightweight, που ανήκαν στον Paul Walker, με τους νέους ιδιοκτήτες να δίνουν συνολικά το ποσό των 1.325.000 δολαρίων προκειμένου να τις προσθέσουν στις συλλογές τους.

Σήμερα βλέπουμε άλλη μια να πωλείται από το Bring A Trailer, με την διαδικτυακή δημοπρασία να λήγει σε 7 ώρες από την στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές. Η συγκεκριμένη είναι μια από τις 126 M3 E36 Lightweight που έβγαλε συνολικά στην παραγωγή η BMW, όλες κατασκευασμένες το 1995, και από τότε έχει διανύσει 149.754 χλμ.

Μέχρι στιγμής, το υψηλότερο bid είναι στα 66.500 δολάρια.

H E36 M3 Lightweight, ο πρόδρομος της E46 M3 CSL, είναι η πιο track-focused έκδοση της συγκεκριμένης γενιάς της M3, καθώς διαθέτει λιγότερο ηχομονωτικό υλικό, ζάντες με μειωμένο βάρος, με τις πόρτες της να είναι εξολοκλήρου από αλουμινίου για περαιτέρω μείωση του βάρους ενώ απουσιάζουν και κάποιες ανέσεις τύπου ραδιόφωνο και ηλιοροφή. Η εξοικονόμηση του βάρους ανέρχεται στα 91 κιλά σε σχέση με την απλή M3, μέγεθος διόλου ευκαταφρόνητο για χρήση σε πίστα, καθώς το συνολικό βάρος αγγίζει τα 1.338 κιλά.

Επίσης το αυτοκίνητο φορά διαφορετικό αεροδυναμικό πακέτο και η κλιμάκωση του κιβωτίου είναι κοντύτερη. Μηχανικά, φορά τον 3,0-λίτρο εξακύλινδρο σε σειρά κινητήρα (S50), απόδοσης 243 ίππων στις 6.000 σ.α.λ. και 305 Nm ροπής στις 4.250 σ.α.λ. Αυτός στέλνει την κίνηση στον πίσω άξονα, μέσω ενός 5-τάχυτου χειροκίνητου κιβωτίου, επιταχύνοντας από το 0-100 χλμ/ωρα σε 6 δευτ., πιάνοντας 233 χλμ/ώρα τελικής ταχύτητας.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Δες την Michele Mouton να αντιδρά στη νίκη της στο Rally Ακρόπολις

Η Michele Mouton είναι η πιο επιτυχημένη γυναίκα που συμμετείχε ποτέ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι και φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από τον πρώτο της...

Tέλος παραγωγής για τη Ferrari Roma

Πριν ένα χρόνο η Ferrari αποκάλυψε την ανοιχτή έκδοση του ομορφότερου μοντέλου της γκάμα της, τη Roma Spider, οι παραδόσεις της οποίας ξεκίνησαν το...
Autoblog.gr