Tesla: Προβλήματα στην αύξηση της παραγωγής του Model Y. Η παραγωγή του Semi θα ξεκινήσει σύντομα

Σχετικά άρθρα

Η Tesla αντιμετωπίζει κάποια προβλήματα που την εμποδίζουν να αυξήσει την παραγωγή του Model Y στο εργοστάσιό της στο Fremont.

Όπως έγραψε ο Elon Musk σε εσωτερικό e-mail που έστειλε στους εργαζομένους της Tesla το περασμένο Σάββατο:

Τα πηγαίνουμε αρκετά καλά με την παραγωγή των Model S, Model X και Model 3, αλλά υπάρχουν προκλήσεις στη γραμμή παραγωγής και στην εφοδιαστική αλυσίδα με το Model Y, όπως συμβαίνει πάντα στα νέα προϊόντα.

Ο Musk επίσης έγραψε πως η παραγωγή του Semi θα ξεκινήσει σύντομα, με την Tesla να έχει προχωρήσει σε μια σειρά βελτιώσεων στον σχεδιασμό του φορτηγού της. Η παραγωγή των μπαταριών και του powertrain του οχήματος θα γίνει στο Gigafactory της Νεβάδα, με τις πρώτες παραδόσεις του φορτηγού να γίνονται μέσα στο 2021.

Το φορτηγό της Tesla θα έχει αυτονομία 600 μιλίων (966 χλμ) και τα 0-96 χλμ/ώρα θα είναι σε θέση να τα κάνει σε μόλις 5 δευτερόλεπτα όταν δεν κουβάλα καρότσα, ενώ όταν ρυμουλκεί φορτίο 36.290 κιλών είναι σε θέση να κάνει τα 0-96 χλμ/ώρα σε 20 δευτερόλεπτα, ενώ μπορεί να ανέβει ανηφόρα κλίσης 5% με σταθερή ταχύτητα 105 χλμ/ώρα. Η τιμή του ξεκινά από τις 150.000 δολάρια.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Tesla ζητά από τους μετόχους της να δώσουν 56 δισ. δολάρια στον Elon Musk

Η Tesla θα ζητήσει από τους μετόχους της να ψηφίσουν ξανά για το ίδιο πακέτο αποζημίωσης ύψους 56 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τον διευθύνοντα σύμβουλο...