Η Ford παρουσιάζει τις Trail και Active εκδόσεις των Transit και Tourneo που είναι ήδη διαθέσιμες για παραγγελία, με τις παραδόσεις τους να ξεκινούν από τα τέλη του καλοκαιριού.

Οι σκληροτράχηλες εκδόσεις προσφέροντας αυξημένη ελκτική πρόσφυση χάρη στο νέο, μηχανικό μπλοκέ διαφορικό για τα προσθιοκίνητα Transit και Transit Custom και το σύστημα τετρακίνησης Intelligent All-Wheel Drive για το Transit, που μπορεί να στείλει έως το 50% της ροπής του κινητήρα στον εμπρός άξονα, ανάλογα με τα επίπεδα πρόσφυσης και σε συνδυασμό με τη μεταβολή των οδικών συνθηκών και τις ενέργειες του οδηγού. Η γκάμα Active θα επεκταθεί περαιτέρω μέσα στο 2020 με το λανσάρισμα των μικρότερων εκδόσεων Transit Connect Active και Tourneo Connect Active.

Οι εκδόσεις Trail φέρουν πρόσθετες προστατευτικές επενδύσεις μαύρου χρώματος γύρω από τον εμπρός προφυλακτήρα και το κατώτατο σημείο του πίσω, καθώς και στα πλαϊνά τμήματα του αμαξώματος. Το λογότυπο Ford αναγράφεται με μεγάλα γράμματα στη ματ μαύρη μάσκα, υπάρχουν νέες ζάντες 16″ και λογότυπα Trail στις εμπρός πόρτες. Στο εσωτερικό συναντάμε δερμάτινα καθίσματα, σύστημα κλιματισμού, θερμαινόμενο παρμπρίζ Quickclear, ηλεκτρικά αναδιπλούμενους εξωτερικούς καθρέπτες και αυτόματο σύστημα φωτισμού.

Το Transit Custom Trail διατίθεται σε διάφορες εκδόσεις αμαξώματος με GVM από 3.000 κιλά, συμπεριλαμβανομένων των panel van και kombi με δύο διαφορετικά μεταξόνια. Το Transit Trail διατίθεται σε πολλαπλούς τύπους αμαξώματος και μεταξόνια στην κατηγορία των 3.500 κιλών, σε εκδόσεις panel van και single chassis cab.

Όλα τα Transit Trail και Transit Custom Trail φορούν τον 2,0-λιτρο EcoBlue diesel κινητήρα σε εκδόσεις με απόδοση 130, 170 και 185 ίππους. Επιπλέον, τα Transit Trail προσφέρονται και με τον 2,0-λίτρων EcoBlue Hybrid που αποδίδει 130, 170 και 185 ίππους. Η ήπια υβριδική τεχνολογία ανακτά ενέργεια κατά την επιβράδυνση, την αποθηκεύει σε μία μπαταρία των 48 volt και τη χρησιμοποιεί στη συνέχεια προκειμένου να μειωθεί η κατανάλωση.

Οι Active εκδόσεις διαθέτουν ζάντες 17″, νέα μάσκα, πρόσθετες επενδύσεις στα τόξα των θόλων των τροχών, στα πλαϊνά τμήματα του αμαξώματος, στον πίσω προφυλακτήρα και στα καλύμματα των καθρεπτών και ράγες οροφής. Επίσης υπάρχουν αυτοκόλλητα και λογότυπα Active, με το μηχανικό μπλοκέ διαφορικό να βρίσκεται στον πρόσθετο εξοπλισμό.

Στο εσωτερικό συναντάμε ημιδερμάτινα καθίσματα, μπλε ένθετα στον πίνακα οργάνων και μηχανικά φορά τον 2,0-λιτρο EcoBlue diesel κινητήρα και τον 2,0-λιτρο EcoBlue Hybrid 48V σε εκδόσεις με απόδοση 130, 170 και 185 ίππους.