Ένας από τους κύριους λόγους που το πρωτάθλημα Formula Drift είναι τόσο απολαυστικό και εντυπωσιακό είναι τα αυτοκίνητα που συμμετέχουν σε αυτό. Δεν υπάρχει πουθενά αλλού στον κόσμο του μηχανοκίνητου αθλητισμού που μπορείς να δεις τόσα πολλά custom αυτοκίνητα με ποικίλες ρυθμίσεις να ανταγωνίζονται στην ίδια πίστα, για τους ίδιους στόχους, και το καθένα να έχει τη δική του εξίσου συναρπαστική ιστορία. Και η Supra που θα δεις στο παρακάτω video είναι ένα τέλειο παράδειγμα.

Την έχει φτιάξει ο επαγγελματία drifter Dan Burkett (a.k.a Rad Dan), με τη συγκεκριμένη Supra να ξεκίνησε τη ζωή της ως ένα απλό targa αυτοκίνητο, με ατμοσφαιρικό κινητήρα. Πέρασε το πρώτο στάδιο της ζωής του γράφοντας σχεδόν 350.000 χλμ ως καθημερινό αυτοκίνητο, προτού το αποκτήσει ο Burkett για να ακολουθήσει το όνειρό του και να γίνει επαγγελματίας drifter.

Όπως καταλαβαίνεις, το αυτοκίνητο έχει πλέον τροποποιηθεί εκτενώς για να τρέξει σε αγώνες, με τον single-turbo 2JZ κινητήρα να αποδίδει σχεδόν 1.000 ίππους στους πίσω τροχούς, ενώ φυσικά υπάρχουν νέες αναρτήσεις, μεγάλα φρένα της Wilwood, ειδικά κατασκευασμένα θερμομονωτικά Inconel, και πολλά άλλα. Enjoy!