Τα ηλιακά πάνελ της Tesla είναι πλέον πιο αποδοτικά και οικονομικά

Σχετικά άρθρα

Τα τελευταία χρόνια η Tesla έχει επενδύσει αρκετά στο τμήμα που ασχολείται με τα οικιακά, ηλιακά πάνελ-κεραμίδια. Μετά την εξαγορά της SolarCity, η αμερικάνικη εταιρία μείωσε την τοποθέτηση τους, αναδιαρθρώνοντας την εταιρεία, καθώς ενσωμάτωσε τις λειτουργίες της SolarCity στις δικές της.

Τον περασμένο Οκτώβριο, η Tesla παρουσίασε την τρίτη έκδοση των οικιακών, ηλιακών πάνελ-κεραμιδιών της, και σήμερα η εταιρία έβγαλε στην αγορά των Η.Π.Α. ένα νέο, πιο αποδοτικό ηλιακό πάνελ, ενώ ταυτόχρονα μείωση σημαντικά την τιμή του.

Τα νέα πάνελ είναι κατά 10% πιο αποδοτικά και κατά περίπου 17% πιο φθηνά, κάτι που συνιστά σημαντική βελτίωση. Η Tesla προσφέρει τέσσερα διαφορετικά μεγέθη των οικιακών, ηλιακών πάνελ-κεραμιδιών, με το μεσαίου μεγέθους να έχει πλέον απόδοση 8,16 kW και να κοστίζει 16.000 δολάρια (χωρίς την κρατική έκπτωση), όταν στο παρελθόν το ίδιο πάνελ είχε απόδοση 7,56 kW και κόστιζε 19.500 δολάρια.

Η αμερικάνικη εταιρία έχει προσλάβει και εκπαιδεύει εξειδικευμένους τεχνίτες για την εγκατάσταση των ηλιακών πάνελ – κεραμιδιών της, ενώ σχεδιάζει να δώσει τη δυνατότητα και σε τρίτους να κάνουν την εγκατάσταση. Ο Musk έχει δηλώσει στο παρελθόν ότι επένδυσαν πολύ χρόνο και χρήμα για να εξασφαλιστεί ότι η εγκατάσταση τους είναι γρήγορη και γίνεται σε λιγότερο χρόνο από την εγκατάσταση μιας παραδοσιακής οροφής με κεραμίδια και στη συνέχεια των ηλιακών συλλεκτών πάνω τους.

Πηγήelectrek

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα