Ο χειρουργός που έκανε επέμβαση στον Alex Zanardi την Παρασκευή το απόγευμα τόνισε ότι η κατάσταση του είναι σοβαρή και δήλωσε ότι δεν είναι ακόμη σαφής η πρόγνωση για τον 53χρονο Ιταλό.

Ο Zanardi μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο μετά από ατύχημα κατά τη διάρκεια ενός αγώνα στην Ιταλία την Παρασκευή, και είχε μια τρίωρη επέμβαση νευροχειρουργικής και γναθοπροσωπικής χειρουργικής.

Το νοσοκομείο Santa Maria alle Scotte στη Σιένα έβγαλε το πρωί της Κυριακής την ακόλουθη ανακοίνωση:

Όσον αφορά τις κλινικές καταστάσεις του αθλητή Alex Zanardi, που νοσηλεύτηκε στην πολυκλινική Santa Maria alle Scotte στη Σιένα από τις 19 Ιουνίου μετά από τροχαίο ατύχημα, το τμήμα υγείας ενημερώνει ότι ο ασθενής πέρασε τη νύχτα σε συνθήκες καρδιο-αναπνευστικής και μεταβολικής σταθερότητας.

Οι λειτουργίες των οργάνων είναι επαρκείς. Είναι πάντα σε καταστολή, διασωληνωμένος και με μηχανική υποστήριξη. Η συνεχιζόμενη νευροπαρακολούθηση έχει δείξει κάποια σταθερότητα, αλλά αυτή η εικόνα πρέπει να εκληφθεί με προσοχή, επειδή η νευρολογική εικόνα παραμένει σοβαρή.

Οι τρέχουσες συνθήκες γενικής σταθερότητας εξακολουθούν να μην επιτρέπουν τον αποκλεισμό της πιθανότητας ανεπιθύμητων ενεργειών και, ως εκ τούτου, ο ασθενής παραμένει σε επιφυλακτική πρόγνωση.