Σάλο προκάλεσαν οι δηλώσεις του Ecclestone για τους μαύρους

Σχετικά άρθρα

Ο Bernie Ecclestone προκάλεσε για ακόμη μια φορά αντιδράσεις αφού σε πρόσφατη συνέντευξή του σχετικά με την πρωτοβουλία που πήρε ο Lewis Hamilton σχετικά με τις φυλετικές διακρίσεις και τον ρατσισμό στην F1, είπε μεταξύ άλλων:

Ο Lewis είναι πολύ ξεχωριστός. Αρχικά, είναι πολύ ταλαντούχος οδηγός και τώρα φαίνεται εξαιρετικά ταλαντούχος όταν ορθώνει ανάστημα και παίρνει τον λόγο και μιλάει. Είναι υπέροχο αυτό που κάνει τελευταία σχετικά με το ρατσισμό και τους μαύρους ανθρώπους. Κάνει φανταστική δουλειά και ο κόσμος τον ακούει.

Μετά την δολοφονία του George Floyd, ο Hamilton έχει δραστηριοποιηθεί στο κίνημα Black Lives Matter, συμμετέχοντας σε διαδηλώσεις, ενώ επέκρινε και τους συναδέλφους του γιατί παρέμειναν σιωπηλοί εν μέσω της αδικίας. Παράλληλα, ο Hamilton ανακοίνωσε πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση των διακρίσεων, αλλά ο Ecclestone εκτίμησε πως αυτές δεν θα έχουν αντίκτυπο στο άθλημα.

Δεν νομίζω ότι κάνει θα κάνει καλό ή κακό για την Formula 1. Απλώς κάνει τον κόσμο να σκεφτεί τι είναι πιο σημαντικό. Νομίζω είναι το ίδιο για όλους.

Οι άνθρωποι πρέπει να πάρουν λίγο χρόνο και να σκεφτούν: Τι διάολο. Κάποιος δεν είναι ίδιος με τους λευκούς και οι μαύροι μπορεί να σκέφτονται το ίδιο για τους λευκούς.

Σε πολλές περιπτώσεις όμως, οι μαύροι άνθρωποι είναι πιο ρατσιστές από τους λευκούς ανθρώπους.

Όταν ο Ecclestone κλήθηκε να εξηγήσει την παραπάνω δήλωσή του παραδέχθηκε πως δεν έχει αποδείξεις για την άποψη που εξέφρασε, συμπληρώνοντας πως το έχει παρατηρήσει με την πάροδο των ετών.

Ο Hamilton απάντησε στις δηλώσεις του Ecclestone, χαρακτηρίζοντας τα σχόλια του 89χρονου Βρετανού ως ανίδεα και αμόρφωτα. Συγκεκριμένα ο 6 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής έγραψε στα social media του:

Είμαι τόσο στενοχωρημένος και απογοητευμένος όταν διαβάζω τέτοια σχόλια. Ο Bernie είναι εκτός του σπορ και ένας άνθρωπος διαφορετικής γενιάς αλλά αυτό ακριβώς είναι το λάθος. Αυτά τα σχόλια δείχνουν αμάθεια, έλλειψη παιδείας. Αποδεικνύουν πόσο μακριά είμαστε σαν κοινωνία πριν φτάσουμε στην πραγματική ισότητα.

Τώρα βγάζει νόημα για εμένα το γιατί δεν έγινε τίποτα όλο αυτό το καιρό για να κάνουμε το άθλημά μας διαφορετικό και να αντιμετωπίσουμε το ρατσισμό που έλαβα όλα αυτά τα χρόνια, κατά τη διάρκεια της καριέρας μου. Αν ο άνθρωπος που ήταν στο τιμόνι του σπορ τόσες δεκαετίες έχει τέτοια έλλειψη κατανόησης και δεν αντιλαμβάνεται τις βαθιές ρίζες των ζητημάτων που αντιμετωπίζουμε καθημερινά οι μαύροι, πώς μπορούμε να περιμένουμε από όλους εκείνους που βρίσκονται κάτω από αυτόν, καταλάβουν;

Το πρόβλημα ξεκινά από την κορυφή. Τώρα ήρθε η ώρα για αλλαγή. Δεν θα σταματήσω να πιέζω, ώστε να δημιουργηθεί ένα μέλλον με ίσες ευκαιρίες για όλους στο άθλημά μας. Να δημιουργηθεί ένας κόσμος που παρέχει ίσες ευκαιρίες στις μειονότητες. Θα συνεχίσω να χρησιμοποιώ τη φωνή μου για να εκπροσωπήσω αυτούς που δεν έχουν φωνή, να μιλήσω για όσους δεν εκπροσωπούνται και να παρέχω σε όλους μια ευκαιρία για το άθλημα μας.

Ο Ecclestone εξέφρασε την αντίρρησή του και για την απομάκρυνση αγαλμάτων που συνδέονται με τη δουλειά, μια κίνηση που στήριξε ο Hamilton. Όπως είπε ο Ecclestone:

Νομίζω ότι πρέπει να αρχίσουν να διδάσκονται στο σχολείο τα παιδιά για τέτοια θέματα. Έτσι, θα μεγαλώνουν χωρίς να χρειάζεται να σκεφτούν αυτά τα πράγματα.

Νομίζω ότι είναι εντελώς ανόητο να κατεβάζουμε όλα αυτά τα αγάλματα. Πρέπει να αφήσουμε τα αγάλματα εκεί. Πάρτε τα παιδιά από το σχολείο για να τα δουν και να τους πουν γιατί είναι εκεί, τι έκαναν οι άνθρωποι και πόσο λάθος ήταν αυτό που έκαναν.

Η Formula 1, της οποίας ο πρόεδρος Chase Carey ανακοίνωσε την περασμένη Πέμπτη μια προσωπική δωρεά 1 εκατ. δολαρίων σε ένα ίδρυμα για την προώθηση της διαφορετικότητας στο άθλημα, απάντησε με μια έντονη ανακοίνωση:

Σε μια εποχή που απαιτείται ενότητα για την αντιμετώπιση τους ρατσισμού και της ανισότητας, διαφωνούμε πλήρως με τα σχόλια του Bernie Ecclestone, τα οποία δεν έχουν καμία θέση στην Formula 1 ή την κοινωνία.

Ο κ. Ecclestone δεν έχει διαδραματίσει κανέναν ρόλο στην F1 από τότε που αποχώρησε από τον οργανισμό μας το 2017. Ο τίτλος του επίτιμου προέδρου έληξε τον Ιανουάριο του 2020

Ο Ecclestone απάντησε τόσο στην F1 όσο και στον Hamilton, λέγοντας:

Όταν ο Chase Carey μου ζήτησε να φύγω από το αξίωμά μου, ήταν πολύ επίμονος ότι θα μου έδινε έναν πολύ σημαντικό τίτλο, λέγοντας ότι πολλοί άνθρωποι στις Ηνωμένες Πολιτείες θα σκότωναν για αυτήν την αναγνώριση. Έτσι αποδέχτηκα τον τίτλο του επίτιμου προέδρου της F1.

Χαίρομαι που δεν έχω πλέον καμία δέσμευση με τη Formula 1, γιατί τουλάχιστον με αυτόν τον τρόπο δεν μπορούν να μου αποδώσουν τα πράγματα που έχουν κάνει εκείνοι. Ξαφνικά μπήκαν σε μία συζήτηση για τον ρατσισμό λόγω του τι συνέβη στις Ηνωμένες Πολιτείες. Δεν είμαι εναντίον των μαύρων. Πάντα ήμουν υπέρ αυτών. Στην πραγματικότητα, ο πατέρας του Lewis ήθελε να συνεργαστεί μαζί μου και εγώ, αν ήμουν εναντίον των μαύρων, δεν θα είχα καν εξετάσει την πρότασή του.

Με τα χρόνια έχω γνωρίσει πολλούς λευκούς που δεν μου άρεσαν. Έχω χτυπηθεί μερικές φορές, μία φορά από μια ομάδα τριών μαύρων αγοριών, αλλά ακόμα κι έτσι δεν έχω τίποτα εναντίον τους. Δεν νομίζω ότι ο Lewis είναι μαύρος ή οτιδήποτε άλλο, για μένα είναι μόνο ο Lewis. Εάν ένας άνθρωπος λευκός ή μαύρος απορριφθεί σε μια δουλειά, τότε πρέπει να ρωτήσουμε γιατί. Είναι λόγω του χρώματος του δέρματος του ή επειδή δεν ήταν διατεθειμένος να κάνει τη δουλειά; Αυτό εννοούσα.

Και μετά υπάρχουν αυτοί οι άνθρωποι που πηγαίνουν στις διαδηλώσεις που διοργανώνονται από μαρξιστές. Θέλουν να προκαλέσουν πρόβλημα στην αστυνομία, αλλά αυτό θα ήταν καταστροφή για τη χώρα. Εάν τους ρωτούσατε γιατί διαμαρτύρονται, σίγουρα δεν το γνωρίζουν.

Δεν φταίω εάν είμαι λευκός ή κοντός.

Στο σχολείο μου είχαν δώσει διάφορα παρατσούκλια και συνειδητοποίησα ότι έπρεπε να κάνω κάτι γι ‘αυτό. Οι μαύροι πρέπει να κάνουν το ίδιο. Όταν δεν είχα πλέον την άδεια οδήγησης μου, είχα έναν μαύρο σοφέρ. Όχι επειδή ήταν μαύρος, αλλά επειδή δεν με νοιάζει για το χρώμα του δέρματός μου. Τώρα ξαφνικά μιλώντας για την ποικιλομορφία είναι σύγχρονοι.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Να τι συμβαίνει σε έναν κινητήρα εάν του βάλεις πολύ παραπάνω λάδι

Όλοι οι κινητήρες εσωτερικής καύσης απαιτούν λάδι για να λειτουργούν, αλλά τι γίνεται εάν βάλεις παραπάνω λάδι από αυτό που ορίζει ο κατασκευαστής; Μερικά...

Επίσημο: Η Alfa Romeo μετονομάζει τη Milano

Μόλις πέντε ημέρες μετά τα επίσημα αποκαλυπτήρια της Milano και τον ντόρο που έγινε, η Alfa Romeo αναγκάστηκε να μετονομάσει το νέο της μικρό...