Η νέα hardcore Giulia GTAm είναι εξαιρετική, αλλά δεν είναι ακόμα διαθέσιμη, γι’αυτό και ο Mauro Simoncini θα τρέξει με την δική του Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio στον διάσημο αγώνα αντοχής των 24 ωρών του Nurburgring. Ο Simoncini έκανε το ντεμπούτο του στον συγκεκριμένο αγώνα το 2000 με μια Alfa Romeo 155 και τώρα αποφάσισε να μετατρέψει το πολιτικό του αυτοκίνητο σε αγωνιστικό, ώστε να συμμετάσχει στον παγκοσμίου φήμης αγώνα.

Η αγωνιστική Giulia Quadrifoglio είναι προετοιμασμένη από την Lanza Motorsport και θα τρέξει με τα χρώματα της Scuderia del Portello, μιας ομάδας που έχει προηγουμένως πολλές συμμετοχές με μοντέλα της Alfa Romeo στον 24ωρο αγώνα του Nurburgring. Η ανακοίνωση της συμμετοχής ήρθε την 110η επέτειο των γενεθλίων της Alfa Romeo και επιβεβαιώνει την επιστροφή του τετράφυλλου τριφυλλιού στον αγώνα αντοχής μετά από σχεδόν δύο δεκαετίες απουσίας.

Έχοντας ετοιμάσει αυτοκίνητα για 18 χρόνια κατά τη διάρκεια της 35χρονης ιστορίας της, η Lanza Motorsport γνωρίζει τι χρειάζεται για ένα καλό αποτέλεσμα. Αν και η Giulia Quadrifoglio διαθέτει σχετικά χαμηλό βάρος από το εργοστάσιο, η Lanza κατάφερε να μειώσει το βάρος του αυτοκινήτου κατά 124 κιλά, φτάνοντας το στα μόλις 1.400 κιλά. Αυτό οφείλεται στην αφαίρεση όλων των περιττών εξαρτημάτων και στην εκτενή χρήση ανθρακονήματος σε διάφορα μέρη.

Μηχανικά δεν υπάρχουν αλλαγές και έτσι κάτω από το καπό υπάρχει ο 2,9-λίτρων twin-turbo V6 κινητήρας, απόδοσης 510 ίππων. Ο φετινός 24ωρος αγώνα του Nurburgring θα διεξαχθεί στις 24 Σεπτεμβρίου.