Διέρρευσαν σκίτσα ευρεσιτεχνίας της Lamborghini SCV12

Σχετικά άρθρα

Η Lamborghini κατέθεσε στο ευρωπαϊκό γραφείο ευρεσιτεχνιών τα σκίτσα της SCV12, από τα οποία βλέπουμε το πως θα μοιάζει το νέο ακραίο μοντέλο της ιταλικής εταιρίας.

Εμφανισιακά διαθέτει εισαγωγή αέρα στην οροφή, καπό με διπλές εισαγωγές αέρα, ενώ στο πίσω μέρος υπάρχει μια μεγάλη αεροτομή και ένας τεράστιος διαχύτης.

Το νέο track-only hypercar της Lamborghini Squadra Corse δεν πληροί τους κανονισμούς κάποιας κατηγορίας της FIA, γι’αυτό και ο 6,5-λιτρος V12 ατμοσφαιρικός κινητήρας θα είναι ο δυνατότερος που έχει βγει ποτέ, με την φημολογούμενη απόδοση του να ξεπερνά τα 830 άλογα. Η παραγωγή του αυτοκινήτου θα είναι περιορισμένη και θα γίνεται από την Squadra Corse, ενώ τον σχεδιασμό του ανέλαβε το Centro Stile Lamborghini.

Το νέο hypercar θα μπορεί να κινηθεί μόνο μέσα σε πίστες και είναι η δεύτερη δημιουργία της Lamborghini Squadra Corse, μετά την SC18 Alston που είχε παρουσιαστεί τον Νοέμβριο του 2018.

Διάβασε επίσης

Δες και άκου την Lamborghini SCV12 να “λυσσάει” μέσα στην Ίμολα

Το hypercar θα φέρει ένα καινοτόμο μπλοκέ διαφορικό που επιτρέπει στον οδηγό να ρυθμίζει δυναμικά την προφόρτιση του, προκειμένου να βελτιστοποιεί την οδηγική ικανότητα ανάλογα με την πίστα και τις συνθήκες της άσφαλτου.

Η παραγωγή του θα περιοριστεί σε μερικές μονάδες και θα χρησιμοποιεί το carbon monocoque σασί της Aventador.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αυτό είναι το νέο λογότυπο της Lamborghini

Μετά από περισσότερες από δύο δεκαετίες από την τελευταία ανανέωση η Lamborghini παρουσίασε σήμερα τη νέα εμφάνιση του ιστορικό της λογοτύπου. Η ανανέωση είναι σύμφωνη...

Ρεκόρ πωλήσεων και κερδών για την Lamborghini τo 2023

Το 2023 ήταν μια εξαιρετική χρονιά για την Lamborghini, με την ιταλική εταιρία να κάνει νέο ρεκόρ πωλήσεων, ξεπερνώντας για πρώτη φορά τις 10.000...

Αυτή η μπλε Lamborghini Countach LPI 800-4 πωλείται για 3,3 εκατ. δολάρια

Το καλοκαίρι του 2021 η Lamborghini γιόρτασε τα 50στα γενέθλια της Countach παρουσιάζοντας τη σύγχρονη εκδοχή του θρυλικού της supercar, με τις παραδόσεις της...
Autoblog.gr