Η Ferrari έχασε την κατοχύρωση του σχεδίου της 250 GTO

Σχετικά άρθρα

Σύμφωνα με πληροφορίες η Ferrari έχασε την κατοχύρωση του σχεδίου της 250 GTO, ανοίγοντας τον δρόμο σε εταιρίες να προχωρήσουν σε παραλλαγές του σχήματος. Όλα ξεκίνησαν το 2018, όταν η Ares Design, ο βελτιωτικός οίκος του Dany Bahar, πρώην CEO της Lotus, παρουσίασε το νέο project της και τα σχέδια για την κατασκευή μιας εκσυγχρονισμένης εκδοχής της 250 GTO, χρησιμοποιώντας ως βάση τη Ferrari 812 Superfast.

Τότε ο Bahar είχε χαρακτηρίσει το project της εταιρίας του ως μια “σύγχρονη ερμηνεία, και όχι αντίγραφο” της θρυλικής Ferrari 250 GTO. Παρότι το αυτοκίνητο της Ares Design θα φέρει ένα custom αμάξωμα, που δεν είναι ακριβές αντίγραφο της GTO, σίγουρα αντλεί σημαντική έμπνευση από το θρυλικό μοντέλο της ιταλικής εταιρίας.

Προφανώς, αυτό δεν έκανε τη Ferrari πολύ χαρούμενη και κίνησε όλες τις νομικές διαδικασίες για το ζήτημα. Ωστόσο, η Ares Design ανέφερε άρθρο του Γραφείου Διανοητικής Προστασίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EUIPO), και ισχυρίζεται ότι η Ferrari δεν έχει χρησιμοποιήσει το σχέδιο της 250 GTO για ένα νέο αυτοκίνητο από τη δεκαετία του ’60. Τέτοια πιστοποιητικά καταχώρησης σχεδίου μπορούν να ακυρωθούν μετά από μόλις πέντε χρόνια μη χρήσης, με το EUIPO να αποφασίζει υπέρ της Ares σχετικά με το θέμα.

Η Ferrari δεν έχασε εντελώς τα δικαιώματά για την κλασική σχεδίαση της 250 GTO, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, η ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία εξακολουθεί να έχει τα δικαιώματα για παιχνίδια και μοντέλα υπό κλίμακα.

Τι συμβαίνει τώρα; Αυτή είναι μια ερώτηση εκατομμυρίων δολαρίων -κυριολεκτικά- αφού που δεν υπάρχει οριστική απάντηση αυτή τη στιγμή. Η Ares Design φαινομενικά συνεχίζει τη παραγωγή της σύγχρονης 250 GTO, η οποία θα βγει σε περιορισμένη παραγωγή 10 αυτοκινήτων. Από την άλλη πλευρά, η Ferrari προστατεύει έντονα την ιστορία της, οπότε είναι πολύ πιθανό ότι δεν έχουμε ακούσει την τελευταία λέξη από την εταιρία.

Διάβασε ακόμα

H Ferrari 250 GTO αναγνωρίστηκε επίσημα ως έργο τέχνης

Πηγήeuipo

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Italdesign Quintessenza Concept

Στην έκθεση του Πεκίνου η Italdesign παρουσίασε το Quintessenza Concept, ένα πρωτότυπο που όπως αναφέρει η εταιρία έχει δημιουργηθεί "ως η τέλεια ενσάρκωση της...

BYD Fang Cheng Bao Super 9

Η Fang Cheng Bao είναι η high-end μάρκα της BYD και στην έκθεση του Πεκίνου παρουσίασε το Super 9, ένα εντυπωσιακό speedster πρωτότυπο που...