Η Maserati μπαίνει από σήμερα και επίσημα στον “κόσμο” της “ηλεκτροποίησης”, καθώς η ιταλική εταιρία παρουσίασε σήμερα τη Ghibli Hybrid. Το υβριδικό μοντέλο αντιπροσωπεύει ένα από τα πιο φιλόδοξα projects της Maserati, η οποία μετά την ανακοίνωση του νέου κινητήρα για την MC20, μας δείχνει σήμερα τον τρόπο που θέλει να ρίξει τον μέσο όρο των ρύπων της, βάζοντας τη σφραγίδα σε ένα ακόμη βήμα προς τη νέα εποχή.

Κάτω από το καπό, η Ghibli διαθέτει ένα 2,0-λιτρο υβριδικό σύνολο, το οποίο συνδυάζει έναν τετρακύλινδρο turbo κινητήρα με έναν εναλλάκτη 48 volt και έναν επιπλέον ηλεκτρικό υπερφορτιστή (e-Booster), που υποστηρίζεται από μια μπαταρία. Η απόδοση συνόλου αγγίζει τα 330 άλογα στις 5.750 σ.α.λ. και 450 Nm ροπής από τις 1.500 σ.α.λ., και για τα 0-100 χλμ/ώρα χρειάζεται 5,7 δευτ., με την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 255 χλμ/ώρα. Η κίνηση μεταφέρεται στον πίσω άξονα, μέσω ενός μηχανικού διαφορικού περιορισμένης ολίσθησης.

Το βάρος του αυτοκινήτου ανακοινώνεται στα 1.878 κιλά, όντας 80 κιλά λιγότερα από την αντίστοιχη πετρελαιοκίνητη Ghibli, με την μέση κατανάλωση της Ghibli Hybrid να ανακοινώνεται στα 8,5 – 9,6 λίτρα/100 χλμ., και οι εκπομπές CO2 στα 192-216 γρ/χλμ. Η Maserati τοποθέτησε την μπαταρία στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου, ώστε να μην επηρεαστεί η κατανομή βάρους, με την εταιρία να αναφέρει ότι οι επιβάτες μπορούν να απολαύσουν όμορφες ηχητικές μελωδίες, χάρη σε ένα βελτιστοποιημένο σύστημα εξάτμισης που διαθέτει ειδικά σχεδιασμένα “καζανάκια”.

Αισθητικά, η υβριδική έκδοση διακρίνεται από ένα νέο μπλε χρώμα στη παλέτα, που έχει επιλεγεί για την αναγνώριση όλων των μοντέλων της Maserati με υβριδική τεχνολογία. Αυτό εντοπίζεται στους τρεις εμβληματικούς αεραγωγούς της Ghibli Hybrid στα εμπρός φτερά, στις δαγκάνες των φρένων της Brembo και στο οβάλ που περικλείει την “τρίαινα” στην πίσω κολόνα. Στο εσωτερικό, θα βρεις το χρώμα στις ραφές των καθισμάτων.

Με αφορμή την Ghibli Hybrid, η Maserati τοποθέτησε στο αυτοκίνητο νέα πίσω φωτιστικά, με τα γραφικά να εμφανίζουν μπούμερανγκ, που θυμίζουν την 3200 GT και το Alfieri concept. Στο εσωτερικό, η Ghibli Hybrid διαθέτει το νέο Maserati Connect, που σημαίνει ότι το αυτοκίνητο είναι μονίμως “συνδεδεμένο”, ενώ οι αναβαθμίσεις του λογισμικού γίνονται αυτόματα.

Τέλος, υπάρχει το νέο Maserati Intelligent Assistant σύστημα multimedia, που διαθέτει μια οθόνη υψηλής ευκρίνειας με διαγώνιο 10,1 ίντσες (από 8,4 ίντσες που ήταν στο παρελθόν), ενώ νέα γραφικά διαθέτει και ο πίνακας οργάνων.