To Τέξας δελεάζει με πολλά εκατομμύρια την Tesla για το νέο εργοστάσιο της

Σχετικά άρθρα

Η Tesla έχει να επιλέξει ανάμεσα στο Austin του Τέξας ή στη Tulsa της Οκλαχόμα για να κατασκευάσει το νέο της εργοστάσιο συναρμολόγησης αυτοκινήτων στις ΗΠΑ, το οποίο αναμένεται να γίνει το μεγαλύτερο εργοστάσιο συναρμολόγησης της αμερικάνικης εταιρίας.

Η Tesla, η οποία σήμερα απασχολεί 10.000 άτομα στο εργοστάσιό της στο Fremont της Καλιφόρνια, και απασχολεί επιπλέον 6.500 άτομα στο Gigafactory της Νεβάδα, θα παράγει στο νέο εργοστάσιο το πολυαναμενόμενο Cybertruck και μέρος της παραγωγής του Model Y, με την κομητεία Travis (εκεί που προτείνεται το εργοστάσιο στο Austin του Τέξας) να προσφέρει φοροαπαλλαγές, ώστε να δελεάσει την εταιρία του Elon Musk να επιλέξει αυτήν για το νέο Gigafactory.

Πιο συγκεκριμένα, σε συνάντηση με αξιωματούχους της κομητείας Travis, η Tesla ζήτησε έκπτωση 80% για τους φόρους ιδιοκτησίας της γης για 10 χρόνια, μια έκπτωση αξίας 14,7 εκατομμυρίων δολαρίων, ενώ για τα επόμενα 10 χρόνια η έκπτωση να ανέλθει σε 65%. H Tesla τόνισε ότι το εργοστάσιο θα δημιουργήσει 5.000 θέσεις εργασίας, και ότι ο μέσος ετήσιος μισθός θα είναι περίπου 47.000 δολάρια.

Αυτές οι φοροαπαλλαγές δεν είναι τα μόνα κίνητρα που προσφέρονται από το Τέξας, καθώς -σύμφωνα με το Reuters– η περιοχή Del Valle που περιλαμβάνεται στον προτεινόμενο χώρο για το εργοστάσιο ενέκρινε ένα πακέτο κινήτρων ύψους 50 εκατομμυρίων δολαρίων για την Tesla.

ΠηγήReuters

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Tesla ανακαλεί 3.878 Cybertruck

Η Tesla ανακαλεί 3.878 Cybertruck εξαιτίας του προβλήματος με το μεταλλικό κάλυμμα του πεντάλ του γκαζιού, το οποίο ενδέχεται να μην έχει στερεωθεί καλά...

Η Tesla ζητά από τους μετόχους της να δώσουν 56 δισ. δολάρια στον Elon Musk

Η Tesla θα ζητήσει από τους μετόχους της να ψηφίσουν ξανά για το ίδιο πακέτο αποζημίωσης ύψους 56 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τον διευθύνοντα σύμβουλο...