Η πολιτεία του Missouri δελεάζει με 1 δισ. δολάρια την Tesla για το νέο εργοστάσιο της

Σχετικά άρθρα

Πριν ένα μήνα ο Elon Musk έκανε γνωστό ότι η Tesla θέλει να κατασκευάσει ένα ακόμη Gigafactory, το δεύτερο στις ΗΠΑ, στο οποίο θα παράγεται μελλοντικά το νέο Cybertruck, αλλά και μέρος της παραγωγής του Model Y.

Σήμερα μαθαίνουμε ότι η πόλη Joplin, στην πολιτεία του Missouri, κάνει ότι είναι δυνατό για να δελεάσει τον CEO της αμερικάνικης εταιρίας, ώστε να την επιλέξει και να κατασκευάσει εκεί το εργοστάσιο.

Πιο συγκεκριμένα, ο δήμαρχος της Joplin ανακοίνωσε ότι προσφέρει στην Tesla μια έκταση 4,2 τετραγωνικών χλμ. με έκπτωση 50%, καθώς και πλήρης απαλλαγή καταβολής φόρων για 12 χρόνια. Εκτός αυτών, παρέχει διάφορα κίνητρα Missouri Works, φορολογικές εκπτώσεις Missouri Automotive, φορολογικές απαλλαγές κρατικών και τοπικών πωλήσεων, κίνητρα Missouri Build και περισσότερα από 75 εκατομμύρια δολάρια σε ετήσια εξοικονόμηση μισθοδοσίας, χάρη στους χαμηλότερους μισθούς της πόλης Joplin, σε σύγκριση με πόλεις όπως το Nashville, στην πολιτεία του Tennesse, και το Austin στο Texas.

Συνολικά, το πακέτο κινήτρων και εξοικονόμησης εξόδων για την Tesla ανέρχεται στο 1 δισεκατομμύριο δολάρια.

ΠηγήBloomberg

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Με 460 άλογα το Tesla Model 3 Performance στην Ευρώπη

Στις αρχές της εβδομάδας η Tesla παρουσίασε το Model 3 Performance με την εταιρία να ανακοινώνει πως φέρει δύο νέους ηλεκτροκινητήρες που αποδίδουν 510 άλογα...