Ο Ερντογάν θεμελίωσε το εργοστάσιο κατασκευής του ηλεκτρικού τούρκικου αυτοκινήτου

Σχετικά άρθρα

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, θεμελίωσε το εργοστάσιο στο οποίο θα κατασκευάζεται το πρώτο ηλεκτρικό τούρκικο αυτοκίνητο που παρουσιάστηκε στα τέλη του 2019.

Το εργοστάσιο θα κατασκευαστεί στην επαρχία της Προύσας και θα είναι έτοιμο μέσα σε 18 μήνες από σήμερα, έτσι ώστε η παραγωγή του μοντέλου να ξεκινήσει κατά το τελευταίο τρίμηνο του 2022.

Διάβασε επίσης

Αυτό είναι το πρώτο ηλεκτρικό τούρκικο αυτοκίνητο

Το εργοστάσιο θα έχει ετήσια παραγωγική ικανότητα έως 175.000 αυτοκίνητα και η κατασκευή του θα κοστίζει κάτι περισσότερο από 2,77 δισ. ευρώ. Συνολικά η Τουρκία θέλει να κατασκευάζει πέντε μοντέλα μέχρι το 2030, με το εργοστάσιό παραγωγής τους να απασχολεί 4.323 και πλέον εργαζόμενους, σύμφωνα με την ανακοίνωση, ενώ η κυβέρνηση έχει εγγυηθεί ότι θα αγοράσει 30.000 οχήματα έως το 2035.

Το πρώτο αυτοκίνητο της Τουρκίας θα κυκλοφορήσει στην τοπική αγορά το 2022, ενώ παραμένει ακόμη άγνωστο αν θα εξαχθεί και σε άλλες χώρες.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ένα Lucid Air κάηκε ολοσχερώς μετά από πρόσκρουση σε στύλο στη Βαρσοβία

Το περιστατικό συνέβη στη διασταύρωση των οδών Aleja Niepodległosci και Antoniego Madalinskiego στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, το πρωί της 19ης Απριλίου, όπου πληροφορίες από...