Η Tesla ανακοίνωσε τα οικονομικά της στοιχεία για το δεύτερο τρίμηνο του έτους, τα οποία ξεπέρασαν κάθε προσδοκία, με την εταιρία του Elon Musk να εμφάνισε εν μέσω καραντίνας, κέρδη 104 εκατ. δολαρίων, ή 50 σεντς ανά μετοχή, έναντι ζημιών 408 εκατ. δολαρίων ή 2,31 δολαρίων ανά μετοχή το αντίστοιχο τρίμηνο του 2019.

Τα προσαρμοσμένα κέρδη της εταιρείας ανήλθαν στα 2,18 δολάρια ανά μετοχή έναντι προσαρμοσμένων ζημιών 1,12 δολαρίων ανά μετοχή το δεύτερο τρίμηνο πέρυσι. Τα συνολικά έσοδα της εταιρείας ωστόσο υποχώρησαν κατά 5% στα 6,04 δισ. δολάρια, από τα 6,35 δισ. δολάρια που ήταν στο δεύτερο τρίμηνο της προηγούμενης χρήσης.

Τα αποτελέσματα τριμήνου της Tesla ξεπέρασαν τις προσδοκίες, καθώς οι αναλυτές ανέμεναν προσαρμοσμένες ζημιές 2 σεντς ανά μετοχή και έσοδα 5,37 δισ. δολαρίων.

Σημειώνεται ότι αυτό είναι το τέταρτο διαδοχικό τρίμηνο που η εταιρεία ανακοινώνει προσαρμοσμένα κέρδη, γεγονός που τη θέτει σε τροχιά να ενταχθεί στον δείκτη S&P 500 μέσα στους επόμενους μήνες, με τον δείκτη να περιλαμβάνει τις 500 μεγαλύτερες εταιρείες που είναι εγγεγραμμένες στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης ή στο Nasdaq.

Η Tesla είχε προϊδεάσει την αγορά για ένα καλό τρίμηνο, καθώς στις αρχές το μήνα, ανακοίνωσε πωλήσεις οχημάτων καλύτερες των προσδοκιών, παρά το γεγονός ότι το εργοστάσιό της στις ΗΠΑ έμεινε κλειστό κατά το μεγαλύτερο μέρος του δεύτερου τριμήνου λόγω των μέτρων κατά της πανδημίας.

Στις μετασυνεδριακές συναλλαγές η μετοχή της Tesla ενισχύεται σημαντικά, αφού από τα 1.592,33 δολάρια που έκλεισε χθες, έφτασε ακόμη και τα 1,715,20 δολάρια.

Η μετοχή της Tesla έχει καταγράψει ένα εντυπωσιακό ράλι από την αρχή του έτους, γεγονός που έχει ωθήσει την κεφαλαιοποίησή της στο επίπεδο άνω των 300 δισ. δολαρίων, καθιστώντας την Tesla την πολυτιμότερη αυτοκινητοβιομηχανία του κόσμου από πλευράς χρηματιστηριακής αξίας.