Tesla: Ζημιές 408 εκατ. δολαρίων το 2ο τρίμηνο, 1,11 δισ. δολάρια το 1ο εξάμηνο

Σχετικά άρθρα

Η Tesla ανακοίνωσε τα οικονομικά της αποτελέσματα για το δεύτερο τρίμηνο του έτους, όπου παρουσίασε ζημιές 408 εκατ. δολαρίων, ή 2,31 δολαρίων ανά μετοχή, με τους αναλυτές να αναμένουν πολύ μικρότερες ζημιές της τάξης των 35 σεντς ανά μετοχή. Την ίδια περίοδο πέρυσι είχε εμφανίσει ζημίες 718 εκατ. δολαρίων ή 4,22 δολαρίων ανά μετοχή. Τα έσοδα της εταιρείας αυξήθηκαν κατά 47% στα 5,2 δισ. δολάρια.

Αν προσθέσει κανείς και τις ζημιές των 702 εκατ. δολαρίων του πρώτου τρίμηνου, η Tesla έχει χάσει μέσα στους πρώτους έξι μήνες του 2019 1,11 δισ. δολάρια, παρότι πουλά περισσότερα αυτοκίνητα από ποτέ. Από την ίδρυση της, η Tesla έχει χάσει περισσότερα από 6 δισ. δολάρια. Η Tesla πρόσθεσε 614 εκατομμύρια δολάρια σε μετρητά κατά τη διάρκεια του τριμήνου, με τα ταμειακά της αποθέματα να αγγίζουν πλέον τα 5 δισεκατομμύρια δολάρια.

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα η Tesla είχε αναφέρει πως οι πωλήσεις δεύτερου τριμήνου ήταν καλύτερες των εκτιμήσεων και σε επίπεδο-ρεκόρ. Αυτό είχε δώσει ώθηση στη μετοχή τις τελευταίες ημέρες συναλλαγών και λόγο στους επενδυτές να αναμένουν μικρότερη ζημία στο τρίμηνο.

Η Tesla παρέδωσε 158.200 αυτοκίνητα σε πελάτες της τους πρώτους έξι μήνες του 2019. Η μετοχή της εταιρείας του Elon Musk έχει χάσει περισσότερο από το 20% της αξίας της φέτος. Αν και τα αποτελέσματα δεν ήταν σε ευθυγράμμιση με τις προσδοκίες, επιβεβαίωσε το ετήσιο guidance, λέγοντας ότι αναμένει να πουλήσει 360.000 με 400.000 οχήματα φέτος, κυρίως Model 3. Εκτιμά ότι θα επιστρέψει σε κερδοφορία το δεύτερο εξάμηνο φέτος.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Tesla ανακαλεί 3.878 Cybertruck

Η Tesla ανακαλεί 3.878 Cybertruck εξαιτίας του προβλήματος με το μεταλλικό κάλυμμα του πεντάλ του γκαζιού, το οποίο ενδέχεται να μην έχει στερεωθεί καλά...