27 υπάλληλοι της Fiat Chrysler Automobiles μήνυσαν την εταιρία για το ίδιο σκάνδαλο διαφθοράς που την μήνυσε και η GM. Η μήνυση της GM να απορρίφθηκε από τον δικαστή, αφού έκρινε πως η GM δεν είχε αρκετά αποδεικτικά στοιχεία που να αποδεικνύουν πως η FCA προσπάθησε να την βλάψει, αλλά το γεγονός πως ο δικαστής ανέφερε πως οι μόνοι ζημιωμένοι της συγκεκριμένης συμφωνίας είναι οι υπάλληλοι της FCA, οι συγκεκριμένοι 27 αποφάσισαν να μηνύσουν την εταιρία.

Οι υπάλληλοι κατηγορούν την FCA πως δωροδόκησε υψηλά ιστάμενους στο United Auto Workers (UAW), το συνδικάτο Αμερικανών και Καναδών εργαζομένων στις αυτοκινητοβιομηχανίες, προκειμένου να λάβει ευνοϊκότερους όρους στις διαπραγματεύσεις εργασίας, οφέλη στους μισθούς και στις εργασιακές πρακτικές.

Οι υπάλληλοι αναφέρουν στη μήνυσή τους πως η Fiat Chrysler δωροδόκησε ανώτατα στελέχη του UAW έτσι ώστε το συνδικάτο να έρθει σε συμφωνία με την FCA, με την δεύτερη να πληρώνει κατά μέσο όρο, 8 δολάρια λιγότερο ανά ώρα σε κάθε υπάλληλό της, σε σύγκριση με την GM.

Εκπρόσωπος της FCA απάντησε πως αρνείται τους ισχυρισμούς της μήνυσης και πως η εταιρία θα “υπερασπιστεί σθεναρά” τα δικαιώματά της.