Την επόμενη Πέμπτη, 6 Αυγούστου η Cadillac θα παρουσιάσει το Lyriq, και για τον λόγο αυτό η αμερικάνικη εταιρία συνεχίζει το teasing του αμιγώς ηλεκτρικού της μοντέλου.

1

Η Cadillac δεν δίνει πολλές λεπτομέρειες για το Lyriq, αλλά δηλώνει ότι αυτό σηματοδοτεί την αρχή ενός νέου κεφαλαίου για τη μάρκα, ένα κεφαλαίου που είναι ηλεκτρικό και επαναπροσδιορίζει τα όρια της κινητικότητας και της συνδεσιμότητας.

2

Το Lyriq θα αποτελέσει “show car” της εταιρίας και θα μας δείχνει πως θα μοιάζει ένα επερχόμενο μοντέλο παραγωγής. Αυτό θα βασίζεται στη νέα αρθρωτή BEV3 πλατφόρμα της GM, η οποία είναι αρκετά ευέλικτη, μιας και πάνω σε αυτή θα κατασκευαστούν συμπαγή crossovers, SUVs, coupes, pickups, σεντάν, crossovers coupes, επαγγελματικά οχήματα, αλλά και τα Cruise Origin και Cruise Cargo Pod. Θα φέρει τις νέες Ultium μπαταρίες που θα χαρίζουν αυτονομία σχεδόν 640 χλμ.

3

Τις προηγούμενες ημέρες, η Cadillac έδωσε στη δημοσιότητα ορισμένες φωτογραφίες από το εσωτερικό του Lyriq EV, του ηλεκτρικού της crossover, που διαθέτει μια τεράστια οθόνη μήκους 33″ και ύψους 5″, αλλά και ξύλινες και μεταλλικές επιφάνειες.