Η Aston Martin έχει πάει μια μπλε DBS GT Zagato στο Nurburgring για δοκιμές. Το αυτοκίνητο, μαζί με την DB4 GT Zagato Continuation, δημιουργήθηκαν για τον εορτασμό των 100στών γενεθλίων της Zagato, είναι μέρος της DBZ Zagato Collection και θα κατασκευαστούν σε μόλις 19 μονάδες το καθένα, με τον ιδιοκτήτη τους να πρέπει να τα αγοράζει και τα δύο μιας και τα αυτοκίνητα δεν πωλούνται ξεχωριστά.

Η DB4 GT Zagato Continuation μπορεί να κινηθεί αποκλειστικά σε πίστες και η DBS GT Zagato σε δημόσιους δρόμους. Το κόστος και των δύο αυτοκινήτων ανέρχεται στα 6 εκατ. λίρες Αγγλίας (6,7 εκατ. ευρώ) χωρίς φόρους.

Η DBS GT Zagato βασίζεται στην DBS Superleggera, έχοντας νέο σώμα σχεδιασμένο από την Zagato, με double bublle οροφή, νέα γρίλια, ζάντες 20″, νέο καπό και νέους λεπτότερους προβολείς. Τα σήματα μπροστά και πίσω είναι κατασκευασμένα από πραγματικό χρυσό 18 καρατίων.

Μηχανικά φορά τον V12 5,2-λίτρων twin-turbo κινητήρα της DBS Superleggera, ο οποίος έχει δυναμώσει και πλέον αποδίδει 770 άλογα. Στο εσωτερικό συναντάμε νέο πίνακα οργάνων και νέα κεντρική κονσόλα, με τα διακοσμητικά να μπορούν να κατασκευαστούν είτε από carbon, είτε από αλουμίνιο, είτε από 3D εκτυπωμένο ανοξείδωτο χάλυβα με επίστρωση πραγματικού χρυσού.

Τα καθίσματα διαθέτουν νέες δερμάτινες επενδύσεις, με το τμήμα Q της Aston Martin να μπορεί να παραμετροποιήσει το εσωτερικό ανάλογα με τα θέλω του ιδιοκτήτη.

Οι παραδόσεις των DBS GT Zagato θα ξεκινήσουν το τέταρτο τρίμηνο του 2020.