Στις 07 Αυγούστου η Automobili Pininfarina θα παρουσίασε την τεχνολογία της “καρδιάς” του πιο ισχυρού ιταλικού σπορ αυτοκινήτου όλων των εποχών, του ηλεκτρικού Battista. Η παρουσίαση των αναλυτικών τεχνικών χαρακτηριστικών και του αυστηρού προγράμματος δοκιμών θα γίνει από τον επικεφαλής προϊόντων και μηχανολογίας της εταιρίας, Paolo Dellacha, και θα μεταδοθεί διαδικτυακά στον ιστότοπο του Concours Virtual.

Επιπλέον, ο επικεφαλής του σχεδιαστικού τμήματος της εταιρίας, Luca Borgogno, θα μας δείξει την περιορισμένης παραγωγής έκδοση του Battista, την Anniversario, ενώ ο διευθύνων σύμβουλος της Automobili Pininfarina, Per Svantesson, θα μοιραστεί το όραμα του για ένα ηλεκτρικό μέλλον, εμπνευσμένο από ένα λαμπρό παρελθόν.

Να θυμίσω πως το Batista μηχανικά παίρνει κίνηση από τέσσερις ηλεκτροκινητήρες που αποδίδουν συνολικά 1.900 άλογα με 2.300 Nm ροπής. Έχει τελική ταχύτητα 350 χλμ/ώρα, με τα 0-100 χλμ/ώρα να τα κάνει σε λιγότερο από 2 δευτερόλεπτα. Τα 0-300 χλμ/ώρα έρχονται σε λιγότερο από 12 δευτερόλεπτα, με τους ηλεκτροκινητήρες να αντλούν ενέργεια από μια μπαταρία 120 kWh που προσφέρουν αυτονομία έως 450 χιλιομέτρων ανά φόρτιση.

Τέλος, η Pininfarina αναφέρει ότι το Batista διαθέτει premium ηχοσύστημα της Naim Audio, με 10 ηχεία συνολικής απόδοσης 1300 watts.