Οι παραδόσεις των αυτοκινήτων της Ferrari επηρεάστηκαν σημαντικά κατά το πρώτο εξάμηνο από την πανδημία του νέου κορωνοϊού, καθώς κράτησε για σχεδόν 2 μήνες κλειστά τα εργοστάσια της. Πιο συγκεκριμένα, τους πρώτους έξι μήνες η ιταλική εταιρία “ονείρων” παρέδωσε 4.127 αυτοκίνητα, ήτοι 22% λιγότερα σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2019, ενώ το δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους οι παραδόσεις ήταν μειωμένες κατά 50%, αγγίζοντας μόλις τις 1.389 μονάδες, σε σχέση με το Q2 του περασμένου έτους.

Η SF90 Stradale είναι το μοντέλο της Ferrari που επηρεάστηκε στον μέγιστο βαθμό, καθώς οι παραδόσεις του είχαν προγραμματιστεί να ξεκινήσουν το πρώτο εξάμηνο του 2020, αλλά κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει ακόμα, και δεν θα γίνει πριν τις αρχές του 4ου τριμήνου του 2020, για να ακολουθήσει αμέσως μετά η Roma.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Ferrari, Louis Camilleri, εξήγησε ότι ενώ η επανέναρξη της παραγωγής έγινε στις 3 Μαΐου, ορισμένοι από τους προμηθευτές της εταιρείας ξεκίνησαν να παραδίδουν τα εξαρτήματα τους στην ιταλική εταιρία αρκετά αργότερα. Αυτό προκάλεσε διακοπή στην αλυσίδα εφοδιασμού, αναγκάζοντας τη Ferrari να καθυστερήσει τις παραδόσεις του πρώτου PHEV supercar της και του grand tourer της.

Η SF90 Stradale είναι σημαντικό μοντέλο για τη Ferrari, καθώς είναι το μοντέλο με πολύ μεγάλο περιθώριο κέρδους για την ιταλική εταιρία.

Διάβασε ακόμα

Η Ferrari αναμένει κέρδη έως 1,125 δισ. ευρώ το 2020