Με συνδρομή μετά από 3 χρόνια το σύστημα αυτόνομης οδήγησης της Cadillac

Σχετικά άρθρα

Από φέτος η Cadillac προσφέρει στα μοντέλα της το αυτόνομο σύστημα της, που το ονομάζει Super Cruise. Αυτό αποτελεί την απάντηση της αμερικάνικης εταιρίας στο Autopilot της Tesla, προσφέροντας στους οδηγούς τη δυνατότητα να απολαύσουν αυτόνομη οδήγηση σε αυτοκινητόδρομους, αλλά πάντα απαιτεί από αυτούς να έχουν την προσοχή τους στον δρόμο.

Το αυτοκίνητο μπορεί να αλλάζει λωρίδα κυκλοφορίας, κατόπιν αιτήματος οδηγού, ο οποίος το μόνο που χρειάζεται να κάνει είναι να ενεργοποιήσει το φλας προς την λωρίδα που θέλει να κινηθεί. Στη συνέχεια οι αισθητήρες ελέγχουν εάν οι συνθήκες είναι ασφαλείς προκειμένου να επιτρέψει το όχημα να αλλάξει λωρίδα κυκλοφορίας.

Το σύστημα Super Cruise κάνει χρήση τεχνολογίας LiDAR, καμερών, αισθητήρων και δεδομένων GPS προκειμένου να οδηγήσει αυτόνομα, και η GM έχει σκοπό να το τοποθετηθεί σε 22 μοντέλα της. Όταν κάποιος πελάτης της εταιρίας αγοράζει ένα αυτοκίνητο, το σύστημα είναι ενεργοποιημένο, με την εταιρία να κάνει γνωστό ότι μετά από τρία χρόνια ο ιδιοκτήτης θα πρέπει να πληρώνει συνδρομή ώστε να μπορεί να χρησιμοποιεί το σύστημα.

Η εταιρεία δεν έχει ανακοινώσει ακόμα πόσο θα είναι το κόστος της συνδρομής, αλλά θα γίνει πολύ σύντομα γνωστό, καθώς τα πρώτα αυτοκίνητα που ήταν εξοπλισμένα με το Super Cruise παραδόθηκαν τον Σεπτέμβριο του 2017. Παράλληλα η Cadillac έκανε γνωστό πως θα δώσει δωρεάν το Super Cruise για έναν ακόμη χρόνο στους κατόχους των CT6 MY2018.

ΠηγήMotor Trend

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Nissan παρουσιάζει την πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης

Η Nissan παρουσίασε σήμερα την -υπό κατασκευή- πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης στο εργοστάσιό της στη Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας. Η πιλοτική γραμμή στοχεύει...

Το εσωτερικό του Cadillac Optiq

Ο μικρός αδερφός του Lyriq, το Cadillac Optiq δεν υστερεί σε πολυτέλεια, με το ηλεκτρικό SUV αυτοκίνητο να κυκλοφορεί στην αγορά της Βορείου Αμερικής...