Motional. Η κοινοπραξία της Hyundai και της Aptiv για την αυτόνομη οδήγηση

Σχετικά άρθρα

Τον Σεπτέμβριο του 2019 η Hyundai και η Aptiv, που ήταν παλαιότερη γνωστή ως Delphi Automotive, ανακοίνωσαν πως δημιουργούν μια νέα κοινοπραξία 50:50, αξίας 4 δισ. δολαρίων (3,6 δισ. ευρώ), προκειμένου να αναπτύξουν αυτόνομη τεχνολογία επιπέδου 4 και 5. Σήμερα έγινε γνωστό πως η κοινοπραξία αυτή ονομάζεται πλέον Motional.

Η Aptiv θα προσφέρει την τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης, την οποία αναπτύσσει εδώ και πολλά χρόνια καθώς και 700 εργαζόμενους, ενώ η Hyundai θα προσφέρει 1,6 δισ. δολάρια σε μετρητά, τεχνολογία και R&D.

Η Hyundai έχει ως στόχο να βγάλει στην αγορά το 2022 μια αυτόνομη πλατφόρμα που θα απευθύνεται σε εταιρίες ρομποταξί, σε κατασκευαστές αυτοκινήτων και σε εταιρίες που διαχειρίζονται μεγάλο στόλο οχημάτων. Η νέα κοινοπραξία έχει την έδρα της στη Βοστώνη των ΗΠΑ και έχει τεχνολογικά κέντρα σε διάφορες περιοχές της Ασίας και των ΗΠΑ.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Πατέντα της Ferrari αποκαλύπτει εξακύλινδρο υβριδικό κινητήρα υδρογόνου

Η Ferrari έχει προχωρήσει στη κατάθεση διπλώματος ευρεσιτεχνίας για έναν υβριδικό εξακύλινδρο σε σειρά κινητήρα που τροφοδοτείται με υδρογόνο. Τα σχέδια παρουσιάζουν μια πληθώρα...
Autoblog.gr