Η CATL ετοιμάζει μπαταρίες χωρίς κοβάλτιο και νικέλιο, και μπαταρίες που θα ενσωματώνονται στο πλαίσιο του αυτοκινήτου

Σχετικά άρθρα

Μια από τις μεγαλύτερες εταιρίες παραγωγής μπαταριών ηλεκτρικών αυτοκινήτων είναι η κινέζικη CATL (Contemporary Amperex Technology Co Ltd), η οποία ανακοίνωσε πως εργάζεται σε μια νέα τεχνολογία που θα επιτρέψει την ενσωμάτωση των μπαταριών στο σασί ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου, αφού δεν θα διαθέτουν τα παραδοσιακά περιβλήματα που κάνουν τις μπαταρίες να έχουν μεγάλο όγκο.

Η ενσωμάτωση των μπαταριών απευθείας στο πλαίσιο ενός ηλεκτρικού οχήματος θα επιτρέψει την τοποθέτηση περισσότερων μπαταριών, κάτι που θα έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση της αυτονομίας του ανά φόρτιση, με τον πρόεδρο της CATL, Zeng Yuqun, να λέει πως όταν γίνει διαθέσιμη η συγκεκριμένη τεχνολογία, κάποια στιγμή πριν από το 2030, θα κάνει τα αυτοκίνητα να προσφέρουν αυτονομία μεγαλύτερη των 800 χιλιομέτρων.

Διάβασε επίσης

CATL: Έτοιμη η μπαταρία με διάρκεια ζωής 2 εκατ. χλμ.

Ο Zeng δεν αποκάλυψε το κατά πόσο η CATL συνεργάζεται με κάποια αυτοκινητοβιομηχανία για το συγκεκριμένο project της. Η CATL προμηθεύει με μπαταρίες την Tesla, την Honda, την Volkswagen, την Toyota αλλά και την Daimler.

Παράλληλα η CATL ανακοίνωσε πως σκοπεύει να επενδύσει περίπου 2,3 δισ. ευρώ προκειμένου “να εξασφαλίσει βασικούς πόρους που θα συμβάλουν στην επιτάχυνση την παγκόσμια επέκταση της”.

Επίσης έκανε γνωστό πως αναπτύσσει μια νέα μπαταρία η οποία δεν θα περιέχει κοβάλτιο, νικέλιο ή άλλα πολύτιμα μέταλλα, δύο εκ των βασικών συστατικών των σημερινών μπαταριών που συναντάμε στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Nissan παρουσιάζει την πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης

Η Nissan παρουσίασε σήμερα την -υπό κατασκευή- πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης στο εργοστάσιό της στη Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας. Η πιλοτική γραμμή στοχεύει...

Suzuki: Παραγωγή 30 εκατομμυρίων αυτοκινήτων στην Ινδία

Η Suzuki ανακοίνωσε ότι η συσσωρευμένη παραγωγή αυτοκινήτων ξεπέρασε τις 30 εκατομμύρια μονάδες στην Ινδία στο τέλος Μαρτίου. Η Ινδία γίνεται η δεύτερη χώρα -μετά...