Την προηγούμενη εβδομάδα, η Porsche ανακοίνωσε ότι η δυνατότερη έκδοση της ανανεωμένης Panamera σημείωσε νέο ρεκόρ ταχύτερου γύρου στη “executive cars” κατηγορία στη Πράσινη Κόλαση, συνοδεύοντας αυτήν την ανακοίνωσε με ένα teaser video.

Σήμερα, όμως, η γερμανική εταιρία μας έδωσε το onboard video του ρεκόρ, καθώς η νέα έκδοση της Panamera Turbo που έχει κωδική ονομασία “Lion”, με την οποία η Porsche θα γιορτάσει τα 10τα γενέθλια της Panamera, κατάφερε να σταματήσει τα χρονόμετρα στο Nurburgring Nordschleife σε 7 λεπτά και 29,81 δευτ. Πίσω από το τιμόνι κάθισε ο εργοστασιακός της οδηγός Lars Kern.

Η ανανεωμένη Panamera θα παρουσιαστεί στις 26 του μηνός και θα διαθέτει αναβαθμίσεις στο πλαίσιο, στον κινητήρα, στις αναρτήσεις, με τον χρόνο που πέτυχε η δυνατότερη έκδοση να μην είναι γρηγορότερος από το 7:18.361 της Jaguar XE SV Project 8 που κατέχει το ρεκόρ του ταχύτερου τετράπορτου αυτοκινήτου -περιορισμένης- παραγωγής στο Nurburgring, ούτε από το 7:25,41 της Mercedes-AMG 63 S. Ωστόσο είναι ταχύτερος από το το 7:32 της Alfa Romeo Giulia QV.

Να σημειωθεί πως η Panamera που σημείωσε το ρεκόρ φορούσε τα Michelin Pilot Sport Cup 2 ελαστικά με διαστάσεις 275/35 ZR21 για τον μπροστινό τροχό και 325/30 ZR21 για τον πίσω. Κατά τη διάρκεια της φάσης της ανάπτυξής τους, για την οποία συνεργάστηκαν η Michelin και η Porsche, τα Pilot Sport Cup 2 σχεδιάστηκαν για να ανταποκρίνονται στις υψηλές απαιτήσεις των μηχανικών της Porsche για την Panamera. Αυτό σημαίνει ότι προσφέρουν υψηλά επίπεδα πρόσφυσης, σταθερές επιδόσεις και εξαιρετική ισορροπία εμπρός/πίσω, ενώ παράλληλα εναρμονίζονται πλήρως με την Ευρωπαϊκή Νομοθεσία για την αντίσταση στην κύλιση (R117-2)