Η Canoo μπαίνει στο χρηματιστήριο

Σχετικά άρθρα

Η Canoo, μια νέα start-up εταιρία που έχει ετοιμάσει μεταξύ άλλων μια ηλεκτρική αρθρωτή skateboard πλατφόρμα, ανακοίνωσε πως συγχωνεύτηκε με την Hennessy Capital Acquisition Corp IV, προκειμένου να μπει στο χρηματιστήριο με αποτίμηση 2,4 δισ. δολαρίων.

Η Canoo έχει υπογράψει συμφωνία με το Hyundai Motor Group προκειμένου η κορεατική εταιρία να αποκτήσει πρόσβαση στην ηλεκτρική αρθρωτή skateboard πλατφόρμα της Canoo, πάνω στην οποία θα κατασκευάσουν μια νέα πλατφόρμα, η οποία θα χρησιμοποιηθεί από τα ηλεκτρικά οχήματα της Hyundai και της Kia.

Η κορεατική εταιρία αναφέρει πως με την χρήση της νέας πλατφόρμας θα είναι σε θέση να μειώσει το κόστος της ανάπτυξης των ηλεκτρικών μοντέλων της Hyundai και της Kia, προσφέροντας έτσι φθηνότερα μοντέλα στους καταναλωτές.

Πάνω στη πλατφόρμα θα κατασκευαστούν μικρά, οικονομικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα, μικρά βαν, αλλά και η έκδοση παραγωγής του Purpose Built Vehicle concept.

Η Canoo είναι μοναδική στο βαθμό που σκοπεύει να προσφέρει τα ηλεκτρικά της αυτοκίνητα μόνο με συνδρομή (στη τιμή θα περιλαμβάνεται επίσης το κόστος συντήρησης, το κόστος φόρτισης και το κόστος ασφάλισης), από το δεύτερο τρίμηνο του 2022. Η Canoo προβλέπει έσοδα 1,43 δισ. δολαρίων το 2024 και κέρδη 188 εκατ. δολαρίων τον ίδιο χρόνο.

Η εταιρία, που εκτός από την αγορά της Βορείου Αμερικής, στοχεύει και στην αγορά της Κίνας, είναι να κατασκευάσει 10.000 οχήματα το 2022 και 50.000 έως το 2024. Αρχικά θα προσφέρει στην αγορά ένα ηλεκτρικό βανάκι, ενώ θα ακολουθήσει ένα ηλεκτρικό βανάκι για εμπορική χρήση στις αρχές του 2023 και ένα σπορ σεντάν μοντέλο το 2025.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

H Geely κάνει παγκόσμια διαθέσιμο το νέο premium brand της, Galaxy

Πριν σχεδόν ένα χρόνο, η Geely παρουσίασε το νέο της πολυτελές brand, το οποίο ονομάζει Galaxy. Σήμερα, η κινέζικη εταιρία επιβεβαίωσε ότι θα κάνει...

Κατέρριψε το ρεκόρ γύρου το Hennessey Venom F5 Revolution στο Circuit of The Americas

Η Hennessey ξεκίνησε το 2023 με την αποκάλυψη του Venom F5 Revolution Coupe, που σχεδιάστηκε για να κυριαρχήσει στις πίστες του κόσμου. Σήμερα, η αμερικάνικη...

Συμφωνία Stellantis και κινέζικης Leapmotor για παραγωγή αυτοκινήτων στην Πολωνία

Τον περασμένο Οκτώβριο η Stellantis απέκτησε το 20% της κινέζικης Leapmotor για 1,5 δις ευρώ, και ίδρυσε μια κοινή επιχείρηση με έδρα την Ολλανδία...
Autoblog.gr