Οι αυτοκινητοβιομηχανίες με την καλύτερη και την χειρότερη τεχνολογική καινοτομία

Σχετικά άρθρα

Μια νέα μελέτη δημοσίευσε η J.D Power, την US Experience Index, η οποία δείχνει την απόδοση των αυτοκινητοβιομηχανιών στον τομέα των τεχνολογιών που προσφέρουν στα μοντέλα τους. Φέτος είναι η πέμπτη χρονιά που δημοσιεύεται η συγκεκριμένη έρευνα που συνδυάζει το επίπεδο υιοθέτησης νέων τεχνολογιών με το πόσο καλά ή κακά εφαρμόζονται αυτές στα αυτοκίνητα.

Η μελέτη αναλύει 34 τεχνολογίες, οι οποίες χωρίζονται σε 4 κατηγορίες: άνεση, αυτοματισμοί έκτακτης ανάγκης, ενέργεια και βιωσιμότητα, ψυχαγωγία και συνδεσιμότητα. Στη φετινή έρευνα ρωτήθηκαν 82.527 ιδιοκτήτες νέων αυτοκινήτων που αγοράστηκαν μεταξύ Φεβρουαρίου 2020 και Μαΐου 2020 στις ΗΠΑ.

Στη κορυφή της σχετικής λίστας βρέθηκε η Volvo η οποία κατάφερε να συγκεντρώσει 617 πόντους, με την BMW να την ακολουθεί με 583 πόντους. Στη τρίτη θέση βρέθηκε η Cadillac με 577 πόντους, με την Mercedes-Benz να ακολουθεί με 567 πόντους, ενώ η Genesis βρέθηκε στην 5η θέση με 559 πόντους.

Στην 6η θέση της συνολικής κατάταξης και πρώτη μη-premium εταιρία αναδείχθηκε η Hyundai με 556 πόντους, με την Subaru να την ακολουθεί με 541, ενώ μια θέση πιο πίσω βρέθηκε η Kia με 538 πόντους. Ο μέσος όρος ήταν 522 πόντοι και στην τελευταία θέση βρέθηκε η Mini με 444 πόντους.

Και σε αυτήν την έρευνα, η J.D Power αναφέρει για την περίπτωση της Tesla πως παρότι η εταιρία του Elon Musk δεν δίνει την σχετική άδεια για να ερευνήσει τα αυτοκίνητά της σε 15 πολιτείες των ΗΠΑ, ο οργανισμός κατάφερε να συλλέξει ένα αρκετά μεγάλο δείγμα από τους ιδιοκτήτες μοντέλων της Tesla από τις υπόλοιπες 35 πολιτείες των ΗΠΑ που δεν απαιτείται η σχετική άδεια της Tesla και έτσι έγινε ο υπολογισμός της στη συγκεκριμένη έρευνα, συγκεντρώνοντας 593 πόντους, που θα την κατέτασσαν στην 2η θέση.

ΠηγήJ.D Power

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα