Μια νέα μελέτη δημοσίευσε η J.D Power, την US Experience Index, η οποία δείχνει την απόδοση των αυτοκινητοβιομηχανιών στον τομέα των τεχνολογιών που προσφέρουν στα μοντέλα τους. Φέτος είναι η πέμπτη χρονιά που δημοσιεύεται η συγκεκριμένη έρευνα που συνδυάζει το επίπεδο υιοθέτησης νέων τεχνολογιών με το πόσο καλά ή κακά εφαρμόζονται αυτές στα αυτοκίνητα.

Η μελέτη αναλύει 34 τεχνολογίες, οι οποίες χωρίζονται σε 4 κατηγορίες: άνεση, αυτοματισμοί έκτακτης ανάγκης, ενέργεια και βιωσιμότητα, ψυχαγωγία και συνδεσιμότητα. Στη φετινή έρευνα ρωτήθηκαν 82.527 ιδιοκτήτες νέων αυτοκινήτων που αγοράστηκαν μεταξύ Φεβρουαρίου 2020 και Μαΐου 2020 στις ΗΠΑ.

1

Στη κορυφή της σχετικής λίστας βρέθηκε η Volvo η οποία κατάφερε να συγκεντρώσει 617 πόντους, με την BMW να την ακολουθεί με 583 πόντους. Στη τρίτη θέση βρέθηκε η Cadillac με 577 πόντους, με την Mercedes-Benz να ακολουθεί με 567 πόντους, ενώ η Genesis βρέθηκε στην 5η θέση με 559 πόντους.

2

Στην 6η θέση της συνολικής κατάταξης και πρώτη μη-premium εταιρία αναδείχθηκε η Hyundai με 556 πόντους, με την Subaru να την ακολουθεί με 541, ενώ μια θέση πιο πίσω βρέθηκε η Kia με 538 πόντους. Ο μέσος όρος ήταν 522 πόντοι και στην τελευταία θέση βρέθηκε η Mini με 444 πόντους.

3

Και σε αυτήν την έρευνα, η J.D Power αναφέρει για την περίπτωση της Tesla πως παρότι η εταιρία του Elon Musk δεν δίνει την σχετική άδεια για να ερευνήσει τα αυτοκίνητά της σε 15 πολιτείες των ΗΠΑ, ο οργανισμός κατάφερε να συλλέξει ένα αρκετά μεγάλο δείγμα από τους ιδιοκτήτες μοντέλων της Tesla από τις υπόλοιπες 35 πολιτείες των ΗΠΑ που δεν απαιτείται η σχετική άδεια της Tesla και έτσι έγινε ο υπολογισμός της στη συγκεκριμένη έρευνα, συγκεντρώνοντας 593 πόντους, που θα την κατέτασσαν στην 2η θέση.

4