Σχεδόν όλα τα smartphones με Android 11 θα αποκτήσουν ασύρματο Android Auto

Σχετικά άρθρα

Η Google έκανε γνωστό ότι η νέα έκδοση του Android Auto θα φέρει μια σημαντική αναβάθμιση, η οποία θα επιτρέπει στα smartphones να συνδέονται ασύρματα με το αυτοκίνητο, με ή χωρίς VPN, και να προβάλλονται όλες οι πληροφορίες στην οθόνη του συστήματος ενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Σύμφωνα με την επίσημη σελίδα υποστήριξης του Android Auto, όλες οι συσκευές με Android 11 και 5GHz Wi-Fi θα υποστηρίζονται από το ασύρματο Android Auto, ενώ στην Ευρώπη, η υποστήριξη θα εξαρτάται βάση των τοπικών περιορισμών κάθε χώρας περί χρήσης μπάντας 5GHz μέσα στα αυτοκίνητα.

Σήμερα μόνο τα Google Pixel και κάποιες συσκευές Samsung Galaxy υποστηρίζουν ασύρματη σύνδεση του Android Auto με το αυτοκίνητο. Ωστόσο, τα περισσότερα νέα smartphones ήδη υποστηρίζουν Wi-Fi 5GHz και θα αποκτήσουν αυτή την λειτουργία με την αναβάθμιση του λογισμικού.

Η BMW προσφέρει συμβατότητα με το Android Auto στα μοντέλα της από τα μέσα του 2020, βάζοντας τέλος σε ένα από τα μεγαλύτερα παράπονα των πελατών της μάρκας. Συγκεκριμένα από τον περασμένο μήνα οι οδηγοί των νέων αυτοκινήτων της BMW θα μπορούν να βλέπουν όλες τις σημαντικές πληροφορίες του κινητού τους όχι μόνο στην κεντρική οθόνη, αλλά και στον πίνακα οργάνων καθώς και στην οθόνη του head-up display.

Αρχικά θα είναι διαθέσιμο σε 20 χώρες, ενώ θα υποστηρίζει και ασύρματη σύνδεση. Πέρυσι η Google παρουσίασε την ανανεωμένη έκδοση του Android Auto που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει και Dark Mode. Ο σχεδιασμός του λογισμικού έχει αλλάξει προκειμένου να γίνει πιο φιλικός και απλός στον χρήστη, ο οποίος πλέον απολαμβάνει γρηγορότερη πλοήγηση στο μενού, βλέποντας παράλληλα περισσότερες πληροφορίες.

Υπάρχει νέο κέντρο γνωστοποιήσεων, με τον χρήστη να μπορεί να ελέγξει τις εφαρμογές τόσο από την οθόνη αφής του αυτοκινήτου όσο και από το έξυπνο τηλέφωνό του.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Πατέντα της Ferrari αποκαλύπτει εξακύλινδρο υβριδικό κινητήρα υδρογόνου

Η Ferrari έχει προχωρήσει στη κατάθεση διπλώματος ευρεσιτεχνίας για έναν υβριδικό εξακύλινδρο σε σειρά κινητήρα που τροφοδοτείται με υδρογόνο. Τα σχέδια παρουσιάζουν μια πληθώρα...

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες πωλούν τα δεδομένα των οδηγών στις ασφαλιστικές εταιρίες

Τα νέα αυτοκίνητα γνωρίζουν με κάθε λεπτομέρεια που έχεις πάει στο παρελθόν και μάλιστα μοιράζονται όλα αυτά τα ευαίσθητα δεδομένα με τις εταιρίες που...
Autoblog.gr