Οι μπαταρίες των ηλεκτρικών αυτοκινήτων θα απορροφούν το 79% της παραγωγής λιθίου έως το 2030

Σχετικά άρθρα

Ζούμε στην εποχή της μετάβασης από τους κινητήρες εσωτερικής καύσης στους ηλεκτροκινητήρες, σε ότι έχει να κάνει τα αυτοκίνητα και σύμφωνα με την Cochilco, μια εταιρία εξόρυξης λιθίου από την Χιλή, τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα απορροφούν το 79% της παραγωγής λιθίου έως το 2030.

Συγκεκριμένα η παραγωγή αναμένεται να αυξηθεί από τους 75.000 τόνους σε περισσότερους από 1,4 εκατ. τόνους έως το 2030, με την ζήτηση σε τομείς άλλων καταναλωτικών αγαθών εκτός αυτοκίνησης, όπως οι φορητοί υπολογιστές, τα smartphones, τα tablets, τα smartwatches κτλ, θα αυξηθεί από τους 242.000 τόνους το 2ο2ο στους 377.000 τόνους το 2030.

Χιλή και Αυστραλία κατέχουν σήμερα το προβάδισμα στην εξόρυξη λιθίου, αλλά με τον ανταγωνισμό να αυξάνεται συνεχώς από χώρες όπως οι ΗΠΑ και η Αργεντινή, θα έχει ως αποτέλεσμα το 2030 το μερίδιο της Αυστραλίας στη παραγωγή λιθίου να υποχωρήσει από το 48% στο 31%, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό της Χιλής θα πέσει στο 17% από το 29% που βρίσκεται σήμερα.

ΠηγήReuters.com

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Με 460 άλογα το Tesla Model 3 Performance στην Ευρώπη

Στις αρχές της εβδομάδας η Tesla παρουσίασε το Model 3 Performance με την εταιρία να ανακοινώνει πως φέρει δύο νέους ηλεκτροκινητήρες που αποδίδουν 510 άλογα...

Η τιμή του MG Cyberster στην Αγγλία

Στο πλαίσιο της περσινής έκθεσης αυτοκινήτου στη Σαγκάη της Κίνας, η MG αποκάλυψε την έκδοση παραγωγής του Cyberster, με την εταιρία -υπό κινεζική ιδιοκτησία-...