Abarth 595 Scorpioneoro και 595 Monster Energy Yamaha

Σχετικά άρθρα

Η Abarth παρουσιάζει δύο νέες εκδόσεις του 595, τις Scorpioneoro και Monster Energy Yamaha, οι οποίες θα κατασκευαστούν σε μόλις 2.000 μονάδες η κάθε μία.

Abarth 595 Scorpioneoro

Το Abarth 595 Scorpioneoro τιμά το θρυλικό A112 Abarth “Gold Ring”, που έμεινε στην ιστορία με το προσωνύμιο “Targa Oro” και κατασκευάστηκε το 1979 σε μόλις 150 μονάδες, όλες σε μαύρο χρώμα με χρυσές λεπτομέρειες.

To Abarth 595 Scorpioneoro προσφέρεται σε τέσσερα εξωτερικά χρώματα (μαύρο, λευκό, μπλε και γκρι) με χρυσαφί λεπτομέρειες και χρυσαφί ζάντες 17″. Η ματ μαύρη οροφή με το σχέδιο “σκακιέρας” συνδυάζεται με τα ανθρακί στοιχεία, όπως οι χειρολαβές, τα καλύμματα των εξωτερικών καθρεπτών και τα αεροδυναμικά στοιχεία στον εμπρός και πίσω προφυλακτήρα. Προαιρετικά διαθέσιμες θα είναι και ζάντες σε μαύρο χρώμα, με το κέντρο του τροχού να φιλοξενεί το σκορπιό σε χρυσό χρώμα.

Στο εσωτερικό υπάρχουν σπορ καθίσματα Abarth “Scorpioflage” επενδυμένα με μαύρο δέρμα και ειδική επεξεργασία ώστε να συγκρατούν καλύτερα το σώμα του οδηγού κατά τη γρήγορη οδήγηση. Στο προσκέφαλο η λέξη “Scorpioneoro” κυριαρχεί μαζί με την Ιταλική σημαία, ενώ το ταμπλό με τα ματ μαύρα στοιχεία, η χρυσή πλακέτα στο κεντρικό τούνελ και τα ειδικά ταπέτα ολοκληρώνουν την εικόνα.

https://youtu.be/HsMsKTv_IiM

Φέρει το σύστημα πολυμέσων 7″ HD Uconnect με συμβατότητα με τα Apple CarPlay και Google Android Auto αλλά και ηχοσύστημα BeatsAudio ισχύος 480 W. Τέλος ειδικά για τη νέα έκδοση, η Breil δημιούργησε ένα συλλεκτικό χρονογράφο με το χρυσό λογότυπο της Abarth.

Κίνηση παίρνει από τον 1.4 T-Jet κινητήρα βενζίνης απόδοσης 165 ίππων με 230 Nm ροπής, με το μοντέλο να έχει αναλογία κιλών ανά ίππο της τάξης του 6,5 κιλών/ίππο. Τα 0-100 χλμ/ώρα τα κάνει σε 7,3 δευτερόλεπτα, με τον κινητήρα να συνδυάζεται είτε με μηχανικό, είτε αυτόματο κιβώτιο με shift paddles.

Abarth 596 Monster Energy Yamaha

Από την πλευρά του, το Abarth 595 Monster Energy Yamaha, τιμά την συνεργασία της Abarth με την Yamaha που ξεκίνησε το 2015. Το Abarth 595 Monster Energy Yamaha αντλεί έμπνευση από τα χρώματα της Yamaha Energy Monster YZR-M1 MotoGP 2020.

Το αμάξωμα του μοντέλου είναι διαθέσιμο στη διχρωμία μπλε-μαύρο, είτε εξολοκλήρου μαύρο, και εκτός από το λογότυπο “Monster Energy Yamaha MotoGP” έχει τις χαρακτηριστικές νυχιές του Monster στο καπό. Τέλος, υπάρχου γκρι λεπτομέρειες σε χειρολαβές, καθρέπτες και αεροδυναμικά στοιχεία στους προφυλακτήρες.

Στο εσωτερικό νέα είναι τα σπορ καθίσματα σε μπλε απόχρωση που φέρουν το λογότυπο “Monster Energy Yamaha MotoGP” στα προσκέφαλα. Η ειδική αριθμημένη πλακέτα βρίσκεται στο τούνελ της μετάδοσης, ενώ μπλε στοιχεία υπάρχουν στο μαύρο ταμπλό.

Φέρει το σύστημα πολυμέσων 7″ HD Uconnect με συμβατότητα με τα Apple CarPlay και Google Android Auto, ενώ διαθέτει σύστημα τηλεμετρίας που επιτρέπει στον οδηγό να μετρά τις επιδόσεις του, με ένα δημιουργικό με το λογότυπο Monster Energy Yamaha MotoGP να εμφανίζεται κάθε φορά που ενεργοποιείται η οθόνη.

https://youtu.be/Sc-S_uvRt4k

Κίνηση παίρνει και αυτό από τον 1.4 T-Jet κινητήρα βενζίνης απόδοσης 165 ίππων, με το μοντέλο να έχει αναλογία κιλών ανά ίππο της τάξης του 6,5 κιλών/ίππο. Τα 0-100 χλμ/ώρα τα κάνει σε 7,3 δευτερόλεπτα, με τον κινητήρα να συνδυάζεται είτε με μηχανικό, είτε αυτόματο κιβώτιο με shift paddles.

Το κουμπί “Sport” στο ταμπλό διαφοροποιεί την απόδοση και την απόκριση του κινητήρα, τη ρύθμιση του τιμονιού και τη λειτουργία της ενεργής βαλβίδας της εξάτμισης Record Monza. Το σύστημα πέδησης που σχεδιάστηκε ειδικά για την περίσταση αποτελείται από αεριζόμενους δίσκους σε όλους τους τροχούς διαμέτρου 284 χλστ. (εμπρός) και 240 χλστ. (πίσω). Στην ανάρτηση τα αμορτισέρ της Koni τεχνολογίας FSD (Frequency Selective Damping) βελτιώνουν το κράτημα και τη σταθερότητα.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Fiat εξετάζει να προσθέσει υβριδική έκδοση στο 500e

Τα σημάδια της επιβράδυνσης της αγοράς των ηλεκτρικών αυτοκινήτων ολοένα και πληθαίνουν, κάτι που φέρνει πολλές εταιρίες στην επανεξέταση της στρατηγικής τους και την...

Η Fiat παρουσιάζει το 500 Tributo Trepiuno

Πριν ακριβώς 20 χρόνια και στην πρεμιέρα της έκθεσης της Γενεύης του 2004, η Fiat παρουσίασε στο περίπτερο της το Trepiuno, ένα concept που...

H Fiat μετονομάζει το τωρινό Panda σε Pandina

Με τον ερχομό του νέου Panda να πλησιάζει η Fiat ανακοίνωσε σήμερα πως μετονομάζει την υπάρχουσα γενιά του μοντέλου σε Pandina, αφού θα συνεχίσει...

Πέντε πρωτότυπα από τη Fiat

Πέντε νέα πρωτότυπα παρουσίασε σήμερα η Fiat, με τα πρωτότυπα να μας δείχνουν τα μοντέλα παραγωγής που θα κυκλοφορήσουν μέσα στα επόμενα χρόνια. Το...
Autoblog.gr