Η Abarth παρουσιάζει δύο νέες εκδόσεις του 595, τις Scorpioneoro και Monster Energy Yamaha, οι οποίες θα κατασκευαστούν σε μόλις 2.000 μονάδες η κάθε μία.

1Abarth 595 Scorpioneoro

Το Abarth 595 Scorpioneoro τιμά το θρυλικό A112 Abarth “Gold Ring”, που έμεινε στην ιστορία με το προσωνύμιο “Targa Oro” και κατασκευάστηκε το 1979 σε μόλις 150 μονάδες, όλες σε μαύρο χρώμα με χρυσές λεπτομέρειες.

2

To Abarth 595 Scorpioneoro προσφέρεται σε τέσσερα εξωτερικά χρώματα (μαύρο, λευκό, μπλε και γκρι) με χρυσαφί λεπτομέρειες και χρυσαφί ζάντες 17″. Η ματ μαύρη οροφή με το σχέδιο “σκακιέρας” συνδυάζεται με τα ανθρακί στοιχεία, όπως οι χειρολαβές, τα καλύμματα των εξωτερικών καθρεπτών και τα αεροδυναμικά στοιχεία στον εμπρός και πίσω προφυλακτήρα. Προαιρετικά διαθέσιμες θα είναι και ζάντες σε μαύρο χρώμα, με το κέντρο του τροχού να φιλοξενεί το σκορπιό σε χρυσό χρώμα.

3

Στο εσωτερικό υπάρχουν σπορ καθίσματα Abarth “Scorpioflage” επενδυμένα με μαύρο δέρμα και ειδική επεξεργασία ώστε να συγκρατούν καλύτερα το σώμα του οδηγού κατά τη γρήγορη οδήγηση. Στο προσκέφαλο η λέξη “Scorpioneoro” κυριαρχεί μαζί με την Ιταλική σημαία, ενώ το ταμπλό με τα ματ μαύρα στοιχεία, η χρυσή πλακέτα στο κεντρικό τούνελ και τα ειδικά ταπέτα ολοκληρώνουν την εικόνα.

Φέρει το σύστημα πολυμέσων 7″ HD Uconnect με συμβατότητα με τα Apple CarPlay και Google Android Auto αλλά και ηχοσύστημα BeatsAudio ισχύος 480 W. Τέλος ειδικά για τη νέα έκδοση, η Breil δημιούργησε ένα συλλεκτικό χρονογράφο με το χρυσό λογότυπο της Abarth.

4

Κίνηση παίρνει από τον 1.4 T-Jet κινητήρα βενζίνης απόδοσης 165 ίππων με 230 Nm ροπής, με το μοντέλο να έχει αναλογία κιλών ανά ίππο της τάξης του 6,5 κιλών/ίππο. Τα 0-100 χλμ/ώρα τα κάνει σε 7,3 δευτερόλεπτα, με τον κινητήρα να συνδυάζεται είτε με μηχανικό, είτε αυτόματο κιβώτιο με shift paddles.

5Abarth 596 Monster Energy Yamaha

Από την πλευρά του, το Abarth 595 Monster Energy Yamaha, τιμά την συνεργασία της Abarth με την Yamaha που ξεκίνησε το 2015. Το Abarth 595 Monster Energy Yamaha αντλεί έμπνευση από τα χρώματα της Yamaha Energy Monster YZR-M1 MotoGP 2020.

6

Το αμάξωμα του μοντέλου είναι διαθέσιμο στη διχρωμία μπλε-μαύρο, είτε εξολοκλήρου μαύρο, και εκτός από το λογότυπο “Monster Energy Yamaha MotoGP” έχει τις χαρακτηριστικές νυχιές του Monster στο καπό. Τέλος, υπάρχου γκρι λεπτομέρειες σε χειρολαβές, καθρέπτες και αεροδυναμικά στοιχεία στους προφυλακτήρες.

Στο εσωτερικό νέα είναι τα σπορ καθίσματα σε μπλε απόχρωση που φέρουν το λογότυπο “Monster Energy Yamaha MotoGP” στα προσκέφαλα. Η ειδική αριθμημένη πλακέτα βρίσκεται στο τούνελ της μετάδοσης, ενώ μπλε στοιχεία υπάρχουν στο μαύρο ταμπλό.

7

Φέρει το σύστημα πολυμέσων 7″ HD Uconnect με συμβατότητα με τα Apple CarPlay και Google Android Auto, ενώ διαθέτει σύστημα τηλεμετρίας που επιτρέπει στον οδηγό να μετρά τις επιδόσεις του, με ένα δημιουργικό με το λογότυπο Monster Energy Yamaha MotoGP να εμφανίζεται κάθε φορά που ενεργοποιείται η οθόνη.

Κίνηση παίρνει και αυτό από τον 1.4 T-Jet κινητήρα βενζίνης απόδοσης 165 ίππων, με το μοντέλο να έχει αναλογία κιλών ανά ίππο της τάξης του 6,5 κιλών/ίππο. Τα 0-100 χλμ/ώρα τα κάνει σε 7,3 δευτερόλεπτα, με τον κινητήρα να συνδυάζεται είτε με μηχανικό, είτε αυτόματο κιβώτιο με shift paddles.

8

Το κουμπί “Sport” στο ταμπλό διαφοροποιεί την απόδοση και την απόκριση του κινητήρα, τη ρύθμιση του τιμονιού και τη λειτουργία της ενεργής βαλβίδας της εξάτμισης Record Monza. Το σύστημα πέδησης που σχεδιάστηκε ειδικά για την περίσταση αποτελείται από αεριζόμενους δίσκους σε όλους τους τροχούς διαμέτρου 284 χλστ. (εμπρός) και 240 χλστ. (πίσω). Στην ανάρτηση τα αμορτισέρ της Koni τεχνολογίας FSD (Frequency Selective Damping) βελτιώνουν το κράτημα και τη σταθερότητα.