Η μεταμόσχευση V8 κινητήρα, 500 ίππων, στο νέο MX-5 είναι καλή ιδέα

Σχετικά άρθρα

Η αμερικάνικη εταιρία Flyin’ Miata ειδικεύεται σε κάθε είδους μετατροπές του ιαπωνικού roadster και από το 2016 είχε ολοκληρωμένο kit για την τοποθέτηση ενός V8 στο χώρο μηχανής της τέταρτης γενιάς του Mazda MX-5.

Η “μεταμόσχευση καρδιάς” είναι κάτι που αγαπούν οι Αμερικάνοι, με το ιαπωνικό roadster να φορά τον 6,3-λίτρων LS3 V8, που αποδίδει 525 άλογα στις 6.300 σ.α.λ. και 663 Nm ροπής.

Συνδυάζεται με ένα 6-τάχυτο T56 Tremec χειροκίνητο κιβώτιο της Camaro SS, με τη κίνηση, φυσικά, να μεταφέρεται στον πίσω άξονα, ο οποίος διαθέτει το διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης της Camaro, το ίδιο που συναντάμε και στην Cadillac CTS-V.

Ακόμα, έχουν αλλαχτεί όλα τα περιφερειακά για να μπορούν να ανταπεξέλθουν με την 3-και-4 φορές μεγαλύτερη ιπποδύναμη σε σύγκριση με το εργοστάσιο, ενώ η απόληξη της εξάτμιση είναι πλέον στο κέντρο.

Mazda_MX5_engine_swap_09

Η Flyin’ Miata δεν έχει ανακοινώσει επίσημο νούμερο για το βάρος του αυτοκινήτου, αλλά ο ιδρυτής της εταιρίας εκτιμά ότι αυτό θα είναι περίπου 1.140 κιλά, με την κατανομή βάρους στο 53,4/46,6, όταν από το εργοστάσιο ζυγίζει 1.055 κιλά και έχει κατανομή 52/48.

Το κόστος της μετατροπής είναι κάτω από 50.000 δολάρια.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Δες μια Pagani Utopia να διασχίζει έναν πλημμυρισμένο δρόμο στο Ντουμπάι

Μια από τις χειρότερες κακοκαιρίες των τελευταίων ετών "χτύπησε" τις περασμένες ημέρες τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με το Ντουμπάι να μετατρέπεται σε μία απέραντη...

Νέα Shelby Super Snake με 830 άλογα και πολύ carbon

Η Shelby American παρουσίασε σήμερα την Super Snake έκδοση της νέας γενιάς της Mustang. Το αυτοκίνητο ξεχωρίζει από την επιθετική του εμφάνιση με νέους...

Επίσημο: Mazda CX-80

Η Mazda παρουσίασε σήμερα το νέο της επταθέσιο SUV, το CX-80, που αποτελεί το πιο ευρύχωρο αυτοκίνητο στην ευρωπαϊκή γκάμα της και τη νέα...