Vettel: Ευτυχώς που δεν είχε θεατές το Ιταλικό GP

Σχετικά άρθρα

Το κακό σενάριο για την Ferrari στο Ιταλικό GP φάνηκε από τις ελεύθερες δοκιμές της Παρασκευής και του Σαββάτου και επιβεβαιώθηκε στις χθεσινές κατατακτήριες, όπου για πρώτη φορά μετά το 1984 κανέναν μονοθέσιο της Scuderia Ferrari δεν βρέθηκε στην πρώτη δεκάδα της εκκίνησης του αγώνα στην πίστα της Monza.

Ωστόσο, σήμερα “μπήκε το κερασάκι στην τούρτα”, καθώς και οι δύο οδηγοί της ιταλικής ομάδας εγκατέλειψαν. Ο Sebastian Vettel μόλις στον έκτο γύρου του αγώνα, εξαιτίας ενός -επικίνδυνου- προβλήματος στο σύστημα πέδησης της SF1000, ενώ ο Charles Leclerc μας έδειξε πόσο δυσκολοδήγητο και απρόβλεπτο είναι το φετινό μονοθέσιο της ιταλικής ομάδας.

Σε δηλώσεις του μετά τον αγώνα, ο Vettel σχολίασε την απουσία φιλάθλων από τις κερκίδες της πίστας, λέγοντας:

Νομίζω ότι φέτος είναι πολύ διαφορετικό και νομίζω ότι από την άποψη αυτή είναι καλό που δεν υπάρχουν φίλαθλοι. Έτσι είναι η ζωή. Εξαρτάται πάντα από το πού κοιτάς, και νομίζω ότι ακόμη και αν, αυτή τη στιγμή επαγγελματικά, δεν υπάρχουν πολλά καλά πράγματα, υπάρχουν πάντα κάποια θετικά. Επομένως, είναι απλώς το ερώτημα για το που εστιάζεις. Σίγουρα ήταν δύσκολο για όλους μας, διότι η κύρια εστίασή μας είναι στο μονοθέσιο και στον αγώνα, ειδικά στον αγώνα στη Monza. Αλλά πρέπει να κρατήσουμε ψηλά το κεφάλι μας και να κοιτάξουμε την επόμενη εβδομάδα και να δούμε τα θετικά, ακόμα κι αν υπάρχουν πολύ λίγα.

Συνεχίζοντας, ο Vettel είπε ότι ήταν χαρούμενος που τα φρένα κατέρρευσαν κατά την είσοδο στο πρώτο chicane, επειδή υπήρχε ένα μεγάλο σημείο επιβράδυνσης, που του επέτρεψε να μειώσει ταχύτητα χωρίς μεγάλο κίνδυνο. Χαρακτηριστικά είπε:

Το [πρόβλημα στα φρένα] είναι στην πραγματικότητα το χειρότερο που μπορεί να σου συμβεί, αλλά τουλάχιστον συνέβη πιθανώς στο καλύτερο σημείο. Έτσι, αν είχε συμβεί αλλού, δεν θα είναι τόσο ωραίο. Έχασα τελείως την πίεση στο πεντάλ και πήγα ευθεία. Στους προηγούμενους γύρους, είχα καταφέρει να φρενάρω, αλλά ήταν αρκετά άσχημο. Πρέπει να καταλάβουμε γιατί συνέβη, αλλά ευτυχώς που συνέβη στη πρώτη στροφή.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Δες την Michele Mouton να αντιδρά στη νίκη της στο Rally Ακρόπολις

Η Michele Mouton είναι η πιο επιτυχημένη γυναίκα που συμμετείχε ποτέ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι και φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από τον πρώτο της...

Εγνατία Οδός: Ακριβαίνουν τα διόδια έως και 120%. Στις ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και Egis η παραχώρηση της για 35 χρόνια

Οι υπουργοί Υποδομών και Οικονομίας υπέγραψαν σήμερα την Κοινή Υπουργική Απόφαση για τις αυξήσεις στα διόδια της Εγνατίας Οδού και αναμένεται η δημοσίευσή της...
Autoblog.gr